avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate misu27

Activitate misu27

Au semnat renunțarea la notariat dar la primărie am primit răspuns că nu este valabilă odată ce defuncta a decedat în Spania și avea rezidență acolo. Cu toate că bunul dezbătut este in Romania.

raluk0207 a scris:

Ce au semnat nepoții?

Buna seara.Am și eu o întrebare.Daca eu am o dezbatere succesorală in România și sora mea cetățean român domiciliat în Spania la momentul decesului.Chiar dacă au semnat nepoți am înțeles că nu este valabil.Cum trebuie să procedez? Mulțumesc
Am sa va prezint si eu o situatie cu care ma confrunt din 2013. Nu mai stiu cui sa ma adresez si ce sa fac. Problema e in felul urmator: Sotia mea a mostenit de la bunici tatalui ei un teren cu casa. Vrand sa facem dezbaterea mostenirii pentru a ne face acolo o casa am aflat ca pe terenul respectiv nu exista nici un act de proprietate. De aici incepe totul. Am inceput sa facem demersurile necesare pentru obtinerea unui titlu de proprietate. Autoritatile locale ne-au trimis dintr-o in parte in alta. De la Primarie la Prefectura la Registrul Agricol. Peste tot ne-am lovit de aceeasi problema. Nu exista acte. Si atunci vin si va intreb daca nu sunt acte si nu exista nici un document pe ce baza s-a calculat si platit impozit?Pe ce baza s-a inregistrat in Registrul Agricol la 1986 ca acolo locuiau bunicii sotiei. Pentru ca am reusit sa scoatem un extras in care apar bunicii sotiei cu o anumita suprafata de teren iar din 1992 nu s-a mai facut nici o inregistrare, cu toate ca acolo a locuit pana in 2011 o matusa a sotiei care era singura si a decedat. Sa nu mai spun ca la taxe si impozite apare o alta suprafata de teren si acolo apare bunicul sotiei. Bun. Am facut cerere la Primarie pentru eliberarea unui titlu de proprietate. Am facut cadastru. Nu mai stim ce sa facem. Ne trimit de la unii la altii. Spuneti-ne va rugam ce putem face. Vrem sa urmam calea legala. Noi avem documente si martori care pot spune si dovedi ca s-a locuit acolo , ca terenul ne apartine, bunicii au fost chemati la Registrul Agricol sa declare suprafata terenului, numai ca nu e ce vor ei. Cand am fost la dna jurist sa ii aratam ce avem sa ne indrume ce sa facem ne- a dat pur si simplu afara. Mai mult o angajata a Registrului Agricol a spus ca acolo apare altcineva sa nu ne mai batem capul. Si atunci va intreb cum sa apara altcineva daca terenul este al nostru.? Ne trimit sa facem fel si fel de cereri. Pe numele mamei sotiei care nu are nici o treaba terenul fiind al tatalui ei. Sa aducem certificatele de nastere a tuturor mostenitorilo. Ce treaba are una cu alta? Va multumim si asteptam un sfat de la dvs.