avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara.Am și eu o întrebare.Daca eu am o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara.Am și eu o întrebare.Daca eu am o dezbatere succesorală ...

Buna seara.Am și eu o întrebare.Daca eu am o dezbatere succesorală in România și sora mea cetățean român domiciliat în Spania la momentul decesului.Chiar dacă au semnat nepoți am înțeles că nu este valabil.Cum trebuie să procedez? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
misu27, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:08, 12 Mai 2023
Ce au semnat nepoții?
Au semnat renunțarea la notariat dar la primărie am primit răspuns că nu este valabilă odată ce defuncta a decedat în Spania și avea rezidență acolo. Cu toate că bunul dezbătut este in Romania.

raluk0207 a scris:

Ce au semnat nepoții?

Nu conteaza nici unde a decedat, nici unde sunt bunurile, nici unde se dezbate succesiunea.
Odata ce nepotii au dat declaratie de renuntare la notar, este valabila. Daca succesiunea se dezbate in Spania, traduceti declaratiile nepotilor, legalizati traducerile si le prezentati acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, mostenire lloredana lloredana Buna seara.Va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns concret.Situatia se prezinta in felul urmator:casa parinteasca cu tot cu teren.tatal decedat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)