avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in RO si domiciliu in SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in RO si domiciliu in SUA

Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. E adevarat ca declaratia trebuie facuta numai la Ambasada Romana care e in Washington DC adica la 9.000 de km distanta de mine, asa cum i s-a spus surorii mele? Mi se pare o lege complet fara sens. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana012 , utilizator 19:25, 30 Iulie 2013
Nu e adevarat.
Vorbiti cu notarul roman ca cine stie ce ar considera el adevarat.
Daca notarul nu intelege aveti si avocati romani.
Deci pot sa fac o declaratie la un notar american aici? Ca din pacate nu exista notari sau avocati romani in Hawaii.
Da , din pacate acea declaratie cam greu ar fi acceptata de un notar roman. Aceste declaratii au un regim special, ele trebuiesc inscrise intr un Registru de Optiuni succesorae la care au acces doar notarii romani si consulii. Cand a decedat tatal dvs? Mai sunteti in termenul de optiune succesorala de un an de la deces? daca da, se va face procedura citarii in strainatate nu va veti prezenta evident si nu veti da niciun fel de decalaratie iar dupa termenul de un an veti fi prezumat renuntator si declarata mostenitoare sora dvs.
Tatal meu a murit acum o saptamana. Deci daca eu nu ma prezint atunci se considera ca renunt si chestiunea e inchisa? Este adevarat ca succesiunea se poate deschide si peste 5, 10, etc. ani? Noi mai avem un frate si el s-ar putea sa se ridice cu pretentii dupa 1 an sau poate chiar mai tarziu. E posibil?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri si apreciez f. mult timpul dvs.
Succesiunea se poate dezbate oricand si acum si peste un an si peste 10.....
Fratele dvs are si el drept la mostenire.

Alte discuții în legătură

Acceptare sau renuntare la mostenire bw_vision bw_vision Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine, va rog, cum trebuie sa facem o succesiune? Mama a decedat, iar tata, sora mea si cu mine trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)