avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o nelamurire va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o nelamurire va rog sa ma ajutati

am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami spuneti daca vreun frate de-al tatei sau alta ruda poate fi si ei mostenitori cu noi 3(eu ,mama si sora).si inca nu am dezbatut mostenirea pentru acel teren Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:23, 10 Mai 2011
buna ziua,
la succesiunea acestui defunct vor veni descendentii in concurs cu sotul supravietutor.
tatal dvs cum a dobandit acest teren?
tata avea terenul mostenire de la bunicul meu si in 2005 sa dezbatut mostenirea cu fratii sai si terenul asta este partea lui ceilalti au partea lor.
numai voi copiii si mama dvs il mosteniti pe tata. mama mosteneste 1/4, voi impartiti egal, 3/4
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
gi-jane2, moderator
Numai dvs, impreuna cu mama si sora il mosteniti pe tatal dvs., dezbateti succesiunea la un notar public din localitatea unde tatal a avut ultimul domiciliu, urmand ca 1/4 din masa succesorala sa ii revina mamei, iar 3/4 va vor reveni dvs. si surorii dvs (impreuna).
Va multumesc foarte mult !!mai am o mica intrebare va rog si daca nu va deranjez eu si sora mea vrem sa ii cedam totul mamei adica terenul care este pe numele tatalui decedat si mai este un apartament care este pe numele ambilor parinti ce ar trebui sa facem ca sa fie mai simplu si mai ieftin ?ca am inteles ca e cam scump daca a trecut 6 luni de la decesul tatei.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
bellmo, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in posesia unei contravalorii unei mosteniri? Enas Enas Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de neplacuta, dar am nevoie neaparat de ajutor din partea dvs. In anul 2002, ca urmare a decesului tatalui meu, am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)