avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o nelamurire va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o nelamurire va rog sa ma ajutati

am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami spuneti daca vreun frate de-al tatei sau alta ruda poate fi si ei mostenitori cu noi 3(eu ,mama si sora).si inca nu am dezbatut mostenirea pentru acel teren Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:23, 10 Mai 2011
Dati declaratie de renuntare la biroul notarial unde veti dezbate succesiunea, nu este nici o majorare a taxelor vizavi de termenul de 6 luni. Sa aveti in vedere ca renuntarea este totala, adica veti renunta la toate bunurile care au apartinut tatalui.
nu e mai scump daca dezbateti si finalizati inainte de a se implini 2 ani de la deces.
problema e alta, ca nu mai sunteti in termen pt a opta si nu mai puteti renunta la mostenire.
Daca se dezbate succesiunea la notar se poate renunta oricand.

"Declaratie de renuntare la succesiune
(dupa implinirea termenului de 6 luni de optiune succesorala prevazut de art. 700 Cod civil):

S-a cerut autentificarea prezentului inscris:

Declaratie

Subsemnatul .......................................................cetatean ..............................., nascut la data de ..................................., in localitatea ............................ domiciliat in .................................., str......
...........................nr. ........, bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ................., sector/judet ......................, posesor al .............., seria ......... nr. ............. eliberat de ....................................... la data de .........................................., cod numeric personal .........................................., cunoscand prevederile art. 292 Cod penal privind falsul in declaratii, declar ca nu am facut nici un act sau fapt de acceptare expresa, tacita sau fortata asupra mostenirii ramase de pe urma defunctului................................., decedat la data de ......................., conform certificatului de deces seria .............. numar ................ emis de ................................, fost cu ultim domiciliu in localitatea ...........................,
str. .............................................. nr. ......., bloc ........, scara ........, etaj ..........., apart. ........., sector/judet ........................, al carui mostenitor legal sunt in calitate de ......................, fata de care inteleg sa raman strain."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in posesia unei contravalorii unei mosteniri? Enas Enas Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de neplacuta, dar am nevoie neaparat de ajutor din partea dvs. In anul 2002, ca urmare a decesului tatalui meu, am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)