avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada

locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania
Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati
Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ar trebui sa trimit surorii mele din Romania care doreste sa deschida aceasta succesiune,prin care sa-mi exprim acordul de deschidere a succesiunii precum si acceptarea partii mele de mostenire?
ce acte de la mine are ea nevoie pentru ca acesta succesiune sa decurga cat mai repede nefiind cazul sa se faca in favoarea unuia dintre noi ci acceptand in mod egal ceea ce avem de impartit?
Cel mai recent răspuns: carmencarmen , utilizator 11:39, 6 Octombrie 2009
Aveti nevoie de o declaratie notariala de genul cele pe care o atasez. Declaratia va fi tradusa si legalizata in tara. Va rog sa adaptati datele.
PROCURA de acceptare a unei succesiuni

Subsemnatul ......................................... cetăţean ..................., născut la data de ................., în localitatea ......................., căsătorit/necăsătorit, domiciliat în ......................., str. .......................... nr. .........., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judeţ ......................., posesor al ................, seria ......... nr. .................. eliberat de ....................... la data de ................, cod numeric personal ................................, împuternicesc prin prezenta pe ................... cetăţean ............., născut la data de ...................., în localitatea ..........................., căsătorit/necăsătorit, domiciliat în ............................, str. .............................. nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judeţ .........................., posesor al .........., seria .......... nr. .......................... eliberat de ............................. la data de ............., cod numeric personal ............................., pentru a mă reprezenta la biroul notarului public, în cadrul procedurii succesorale notariale având ca obiect succesiunea ........................ decedat ....................................., cu ultimul domiciliu în .................................., a cărui succesiune declar că am acceptat-o în mod tacit, prin acte de administrare a bunurilor acestuia. Menţionez că defunctul era căsătorit ....................... .
Mandatarul meu este împuternicit să solicite şi să obţină actele necesare dezbaterii succesiunii, să primească actele de procedură, să propună şi să efectueze probatoriile necesare, să stabilească numărul şi calitatea moştenitorilor, precum şi cota în comunitatea de bunuri, achitând taxele succesorale şi onorariul notarului public.
În conformitate cu art. 692 Cod civil, declar că defunctul .................... a acceptat în mod tacit succesiunea părinţilor ...................., decedaţi la data de ......................., cu ultimul domiciliu în .................... .
Împuternicesc, de asemenea, pe mandatarul meu să mă reprezinte la dezbaterea succesiunilor acestora, în calitate de moştenitor şi declarant în viaţă, să facă toate declaraţiile şi să prezinte toate actele necesare, să plătească taxele şi să primească certificatele de moştenitor, semnând în numele meu şi pentru mine, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.
De asemenea, mandatarul meu mă va reprezenta cu depline puteri, în vederea obţinerii de duplicate după actele de stare civilă ale defuncţilor, ale căror proceduri succesorale urmează a fi dezbătute, semnând de primirea lor, semnătura sa fiindu-mi pe deplin opozabilă.
Redactată şi editată/dactilografiată în ........... exemplare, la ..................., astăzi, data autentificării.
S-au eliberat părţilor ...................... exemplare.

MANDANT
Cu siguranta trebuie sa trimiteti si certificatul de nastere - in copie legalizata/certificata pentru conformitate cu originalul.
solutia este sa mergeti la un notar din statul unde dvs aveti resedinta si sa faceti procura prin care o imputerniciti pe sora dvs sa va reprezinte la dezbaterea succesorala .
de asemenea, tot de la notar va trebui sa faceti si o declaratie de acceptare a succesiunii , in termenul legal, dupa amandoi parintii .

orice notar stie, cred eu, sa redacteze astfel de acte .
aceste acte le trimiteti surorii dvs ., care le va traduce prin intermediul unui traducator autorizat .
va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri
Va rog mult de tot sa ma mai ajutati putin cu o informatie:
Legat de subiectul de mai sus:
Am facut procura pentru a o imputernici pe sora mea sa ma reprezinte la dezbaterea succesoriala precum si declaratia de acceptare a succesiunii la ambasada Romaniei din tara unde ma aflu acum
Infara de aceste doua acte sora mea mi-a mai spus ca notarul a solicitat si copie dupa certificatul meu de nastere legalizata conform cu originalul dar si copie dupa certificatul de casatorie/divort ,la fel legalizata,precum si copie legalizata dupa cartea de identitate.
Problema mea este ca astazi am pierdut cartea de identitate,prin urmare nu pot trimite surorii copia legalizata dupa cartea de identitate
Ne aflam in situatia in care sora mea deja a stabilit data succesiunii(convinsa ca eu voi trimite rapid actele) urmand si ea sa parasesca tara la sfarsitul lunii.Deci,nu am timpul necesar sa fac o alta carte de identitate(necesita timp,procura din nou etc)
Intrebarea mea este:nu pot utiliza o copie legalizata dupa pasaport in locul copiei cartii de identitate?
Mentionez ca in pasaport ,ca si in certificatul de nastere am CNP-ul trecut date care le consider importante
Sper ca imi intelegeti intrebarea la care astept un raspuns cat se poate de repede .Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire maria tofan maria tofan Suntem doua surori si mama (tata fiind decedat). Sora mea este stabilita in Italia si are nevoie sa-i trimit de aici din tara un model de IMPUTERNICIRE astfel ... (vezi toată discuția)
Succesiune dumitru gabriela dumitru gabriela tatal meu a decedat in anul 1998 si nu am dechis succesiunea. Suntem 3 mostenitori eu, sora mea care este cetatean francez si nepotul meu( fiul fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)