avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat in anul 1998 si nu am dechis succesiunea. Suntem 3 mostenitori eu, sora mea care este cetatean francez si nepotul meu( fiul fratelui meu care a decedat). Intrebarea mea este daca sora mea are dreptul la succesiune si care sunt actele de stare civila pentru ea.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:03, 21 Iulie 2009
Are dreptul la mostenire .
Actele care ii sunt necesareȘ certificat de nastere , certificat de casatorie , act de identitate.B-)
1. Sora are dreptul la succesiune.
2. Actele sunt pasaport, carte de identitate, permis de conducere etc. si inclusiv certificatul de nastere si de casatorie.
Dreptul de a mosteni este conditionat de acceptarea succesiunii.

Daca vreti sa contestati dreptul de mostenire al surorii, puteti cere sa faca dovada acceptarii exprese sau tacite a succesiunii dupa parinte.
Multumesc pentru raspuns. Asi mai dori cateva lamuriri: Cand sora mea a parasit tara in 1972 i-a fost retinut la ambasada certificatul de nastere. Eu am primit de la ea doua copii xerox: certificat de botez si certificat de casatorie . Va intreb daca sunt suficiente si daca pentru succesiune este necesara prezenta fizica a surorii mele. Va multumesc!
Notarul public va solicita certificatul de nastere, nu de botez.
Daca nu il mai are, poate obtine un duplicat de la Primarie- Oficiul de stare civila de unde a fost inregistrata.

Alte discuții în legătură

Mostenire matusa indepartata - intrebari Mihai241 Mihai241 Sunt in urmatorul scenariu. La 70 de ani, Maria a murit. Maria a fost femeie singura, fara sot si fara copii. Parintii Mariei sunt si ei decedati. Maria ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)