avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dezbatere mostenire

Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in tara...ce putem face?ce acte ar trebui sa trimita daca nu poate ajunge personal?
Cel mai recent răspuns: Lauraromy90 , utilizator 04:20, 7 Februarie 2020
Se poate dezbate mostenirea dar veti avea nevoie de avocat foarte probabil.
Nu se poate merge la notar decât daca veti rezolva amiabil.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Suntem de acord toate ,doar ca una din surori nu e in tara..ce acte trebuie sa imi trimita ca sa putem decide sau semna in locul ei??
Buna seara,
Daca va intelegeti, sora va trebui sa trimita o imputernicire SPECIALA NOTARIALOA cuiva care sa-i reprezinte interesele in fata notarului la dezbaterea succesiunii si copii legalizate de pe actele ei de stare civila.
Procura poate sa fie notariala sau incheiata la ambasada sau consulat.
Daca este in alta limba decat romana atunci trebuie traducere legalizata.
Acea procura o pot traduce si legaliza in romania ?
Procura trebuie data in strainatate de ruda.
Dacă vine in Romania poate merge la notar.

Poate avea si avocat care sa o reprezinte la procedura notariala.
Ar fi mai simplu prin avocat.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)
Ridicare certificat de nastere alyadavid alyadavid Buna ziua! Cu acordul tatalui, numele de familie al minorului a fost schimbat. Toate demersurile au fost facute, mai putin ridicarea noului certificat de ... (vezi toată discuția)