avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va multumesc!Mai bine spus donatie.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
paveldaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: paveldaniela , utilizator 12:45, 31 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un astfel de model, pentru ca nu exista "cedare".
Daca ati dezbatut deja succesiunea dupa parinti, aveti un certificat de mostenitor, ati intocmit documentatia cadastrala si ati intabulat dreptul de proprietate la Cartea funciara, puteti sa le vindeti sau sa le donati cota pe care ati mostenit-o, urmand sa incheiati in acest sens un contract de vanzare cumparare sau de donatie.

Daca nu ati dezbatut succesiunea dupa parinti si nu aveti nici un fel de pretentii, puteti da declaratii de renuntare la succesiunea parintilor, urmand ca partea dvs sa se imparta in mod egal intre cele 2 surori, cand se va dezbate succesiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!Nu am dezbatut succesiunea si surorile vor sa ma ajute pe mine deci eu primesc donatia.Mi-au spus ca imi trimit imputernicire sa fac eu toate cele necesare,acum intreb pot sa imi fac acte pe teren?
Daca dupa parinti nu mai sunt si alte bunuri de mostenit la care surorile sa aiba pretentie atunci cel mai simplu este ca dansele sa se prezinte la consulat si sa dea declaratii prin care renunta la mostenirea dupa parinti, astfel dumneavoastra veti putea dezbate singura mostenirea. (adica va faceti acte pe numele dvs) In acest caz ele nu va doneaza nimic, ci pur si simplu renunta la a-i mosteni pe parinti.
Daca surorile nu vor sa renunte la mostenire, pentru ca sunt alte bunuri pe care doresc sa le mosteneasca, pe langa terenul pe care urmeaza sa il primiti dvs, atunci surorile trebuie sa mearga la consulat unde sa incheie o procura prin care va imputernicesc sa dezbatesti mostenirea dupa parinti, sa intabulati dreptul de proprietate pe numele tuturor celor trei surori si ulterior sa incheiati un contract de partaj (sau donatie daca tineti neaparat) prin care primiti partea lor din teren.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca surorile sunt dispuse sa renunte la TOT (bunurile prezente si viitoare ale parintilor), pot da la Ambasada sau Consulat, declaratii de renuntare la succcesiune.
Ca efect al acestor declaratii de renuntare, veti ramane dvs unic mostenitor al tututor bunurilor de la parinti.

Daca surorile considera ca ar avea pretenii la anumite bunuri ramase de pe urma parintilor (vreun teren, vreo suma de bani etc), tot la Ambasada sau Consulat, pot intocmi o procura, prin care sa va imputerniceasca sa le reprezentati la dezbaterea succesiunii dupa parinti, urmand ca si ele sa aiba calitatea de mostenitoare.
Deci "nu am pretentii la nimic" > declaratie de renuntare
" am pretenii la vreun bun" > procura

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)