avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi lase mie mostenirea. am trei verisoare in spania care nu pot veni personal la notar. as vrea sa stiu ce si cum trebuie formulat la consulat,poate renunta la mostenire din spania sau trebuie sa imputerniceasca pe cineva aici in tara sa semneze in locul lor de acceptare sau renuntare la succesiune? fiind trei surori in acelasi oras pot trimite toate o singura procura sau trebuie facuta de fiecare in parte? multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:38, 31 Iulie 2021
Declarația de renunțare la succesiune este personala. Nu se poate da de către împuternicit.
Dacă verișoarei dvs nu au pretenții la succesiune și nu le interesează niciun bun din masa succesorala, sa trimită fiecare câte o declarație de renunțare la moștenire, întocmită la Ambasada sau Consulat.
In cuprinsul declarației de renunțare nu se poate consemna ca renunțarea se face în schimbul unei sume de bani. Altfel, este nula.
Faptul ca le achitați o suma este înțelegerea dvs.
Dacă totuși, doriți sa se specifice ca primesc bani de la dvs, fiecare sa trimită câte o procura (tot de la Ambasada sau Consulat) prin care imputernicesc o persoană din România sa le reprezinte la dezbaterea succesiunii și tot în cuprinsul aceleiasi procuri sa se menționeze ca mandatarul este imputernicit ca ulterior, sa va vândă dvs cotele lor.
Fiecare trebuie sa trimita câte o procura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .vrem sa facem ... Angi Bardi Angi Bardi Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem suscesiunea dar cumnatul meu este plecat in Spania am inteles si nu vrea sa vina in tara nu ... (vezi toată discuția)