avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem ...

Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem suscesiunea dar cumnatul meu este plecat in Spania am inteles si nu vrea sa vina in tara nu stiu de ce. Cum putem sa rezolvam suscesiunea fara el daca nu vrea sa vina
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:26, 10 August 2022
Depinde ce vrea cumnatul.
Dacă are pretenții la succesiune și își însușește calitatea de moștenitor, poate trimite o procura prin care sa imputerniceasca pe altcineva din România sa îl reprezinte la dezbaterea succesiunii mamei sale.

Dacă nu are pretenții la moștenire și nu îl interesează absolut niciun bun lăsat de soacra dvs, sa trimită o declarație de renunțare la moștenirea mamei.

Procura sau declarația se face numai la Ambasada sau Consulat (nu la notar strain) și se trimite în original în România, urmând a fi prezentata împreună cu celelalte documente.
La notar va trebuie fie procura, fie declarație de renunțare din partea cumnatului.
Dacă nu vrea sa trimită nici una, nici alta și nu vrea sa colaboreze, va trebui sa dezbateti moștenirea în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ramona84cory Ramona84cory Bună, o întrebare am și eu..... Succesiunea după socrul meu este făcută, acum a murit soacra mea în urma căruia au rămas 2 copii, soțul meu și ... (vezi toată discuția)