avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună, o întrebare am și eu..... Succesiunea după socrul meu este făcută, acum a murit soacra mea în urma căruia au rămas 2 copii, soțul meu și sora lui cu care nu se înțelege deloc. Întrebarea mea ar fi, poate cumnata mea sa facă succesiunea după mama sa în lipsa soțului meu(menționez ca nu e în tara și i ar fi greu sa vina acum doar pt succesiune dar în caz de nevoie..... Va trebui). Am înțeles de la anumite persoane ca se trimite o citație, doua și dacă nu te prezinți se considera ca renunti la partea ta de moștenire și asa i-ar reveni cumnatei mele totul! Astep un răspuns cât de urgent sa știm cum sa procedam! Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Ramona84cory, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:11, 8 Martie 2019
Informațiile vs nu sunt corecte în caz de neînțelegere succesiunea se dezbate în instanta,neprezentarea la citarea facuta de notar nu echivalează cu renunțarea la mostenire etc
Este indicat ca soțul vs sa dea o declarație de acceptare a succesiunii la un notar im termen de un an de la data decesului.Mergeti la un notar pt mai multe informatii sau la un av lăsați sfaturile date de vecinii cu dreptul la ff
Sotul meu e în Franța și nu prea ar putea veni acum ca are un contract acolo, decât în august, și ar fi o problema dacă ar veni atunci sa facă succesiunea? Dar dacă sora lui între timp începe demersurile ce se poate întâmpla? V am spus ei nu se înțeleg, noi domiciliul îl avem în București dar el e în Franța și eu stau la părinți în Maramureș, în caz de o citație ceva nu are cine sa ne anunțe, ea cu siguranță nu o va face.........

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Informațiile vs nu sunt corecte în caz de neînțelegere succesiunea se dezbate în instanta,neprezentarea la citarea facuta de notar nu echivalează cu renunțarea la mostenire etc
Este indicat ca soțul vs sa dea o declarație de acceptare a succesiunii la un notar im termen de un an de la data decesului.Mergeti la un notar pt mai multe informatii sau la un av lăsați sfaturile date de vecinii cu dreptul la ff

Sotul sa faca o procura la Consulat, prin care sa va imputerniceasca sa il reprezentati la dezbaterea succesiunii dupa mama.
Tot la Consulat poate da si declaratia de acceptare.
Le trimite pe ambele in original, in tara si nu mai e nevoie sa mai vina deloc. Il veti reprezenta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, un mostenitor in italia KIuliana KIuliana Buna ziua, suntem 4 surori din care una este plecata in Italia si a rupt orice legatura cu familia. Tatal meu a decedat in mai 2014 si in acest an am vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .vrem sa facem ... Angi Bardi Angi Bardi Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem suscesiunea dar cumnatul meu este plecat in Spania am inteles si nu vrea sa vina in tara nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)