Buna ziua, suntem 4 surori din care una este plecata in Italia si a rupt orice legatura cu familia. Tatal meu a decedat in mai 2014 si in acest an am vrea (cele 3 surori) sa facem succesiunea pentru a putea vinde casa sa o aducem pe mama langa noi (parintii locuiesc la 650km). Va rog mult ma puteti sfatui ce demersuri legale am de facut? Am incercat sa vb cu notarul din localitatea unde locuiesc parintii mei, dar nu a stat deloc de vorba cu noi, mi.a inmanat o hartie cu 9 pozitii de acte necesare si atat. Ma ingrijoreaza faptul sa sora noastra din Italia nu ia legatura cu noi si nu stiu daca exista o posibilitate legala prin care noi celelalte sa putem face actele punandu-i si partea ei deoparte pentru a nu isca discutii inutile. Scuze ca nu am stiut rezuma problema mai pe scurt, va rog sa ma sfatuiti ce putem face pentru a o aduce pe mama langa noi. Va multumesc
In primul rand, fara sora dvs din Italia nu puteti dezbate succesiunea. Sunt necesare prezenta si acordul tuturor mostenitorilor.
Fara succesiunea dezbatuta, nu puteti vinde.
Asadar, sora dvs fie se prezinta personal, fie (daca are pretentii la mostenire)- trimite o procura prin care imputerniceste pe cineva din tara sa o reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tata.
Daca nu are nici un fel de pretentie la bunuri, trebuie sa trimita o declaratie de renuntare la mostenire.
Procura sau declaratia se face numai la Ambasada sau Consulat si trebuie trimisa in tara, in original.
Restul documentelor consta in actele de proprietate, actele de stare civila (certificate de nastere, deces, casatorie) etc. Le regasiti in acea lista.
Notarul nu a discutat cu dvs pentru ca de regula, procurarea documentelor de la Ambasada sau Consulat dureaza foarte mult si este anevoioasa, astfel incat in majoritatea cazurilor intreaga procedura este abandonata sau amanata cu anii.
Mai pe scurt, obtineti intai procura sau declaratia de la sora dvs. si apoi discutati in detaliu alte aspecte legate de succesiune si vanzare.
Dacă nu o găsiți mai repede apelați la avocat.
Va trebui sa ajungeți la instanta și avocatul va poate ajuta în funcție de mai multe lucruri pe care le-ați discuta cu el la consultanta juridica.
Dacă sora nu e 8nteresata de mostenire ar trebui înlăturată.
Cedare mostenire
paveldaniela
Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune
tudor_11
am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Mostenire
GabryGabry
Buna ziua,sper sa ma puteti ajuta, am fost anuntata ca am de primit o mica mostenire,(suscesiune),care sunt pasi care trebuie sa_ i fac,notar?anaf? .precizes ... (vezi toată discuția)