avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,sper sa ma puteti ajuta, am fost anuntata ca am de primit o mica mostenire,(suscesiune),care sunt pasi care trebuie sa_ i fac,notar?anaf? .precizes ca traiesc in Italia.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:12, 20 Februarie 2017
Puteți angaja avocat sau un mandatar sa se ocupe de acte.
Va fi necesara o procura dacă nu veniți în România.
În funcție de situație moștenirea se va dezbate la instanta sau la notar.
Daca in afara de dvs mai sunt si alti mostenitori si sunteti cu totii de acord, puteti dezbate succesiunea pe cale notariala.
Ce puteti face dvs, din strainatate? Daca aveti pretentii la succesiune, fie veniti personal in tara, fie trimiteti o procura prin care imputerniciti pe cineva din Romania sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii respective. Nu e musai sa fie avocat.
Cel pe care il imputerniciti se va prezenta la notariat, va procura actele necesare si va semna pt dvs. Procura se face numai la Ambasada sau Consulat.
Daca nu aveti nici un fel de pretentie, tot la Ambasada sau Consulat puteti da o declaratie de renuntare la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .vrem sa facem ... Angi Bardi Angi Bardi Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem suscesiunea dar cumnatul meu este plecat in Spania am inteles si nu vrea sa vina in tara nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma ... sandor5657 sandor5657 Buna ziua! In cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma parintilor decedati trebuie sa ma prezint personal, sau se poate da o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)