avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ridicare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ridicare certificat de nastere

Buna ziua!

Cu acordul tatalui, numele de familie al minorului a fost schimbat. Toate demersurile au fost facute, mai putin ridicarea noului certificat de nastere.
Cum se poate proceda pentru a ridica certificatul de nastere o alta persoana intrucat mama si minorul locuiesc in strainatate?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: alyadavid , utilizator 19:26, 28 Mai 2010
DELEGATUL VA TREBUI SA AIBA O IMPUTERNICIRE NOTARIALA SAU AVOCATIALA
prin procura notariala, mergeti la ambasada ori consulatul Romaniei din tara respectiva pentru perfectarea actului .
Este un drum foarte lung pana la cel mai apropiat consulat si prefer sa il evit Este oare posibil sa fac procura la notariat si apoi sa o trimit in Romania? Si daca da, nu stiu cum se procedeaza, se traduce,se legalizeaza....?
Faceti procura la notar - si, probabil, va fi facuta in limba statului de resedinta. Ori o traduceti dv in limba romana, acolo, ori o va traduce mandatarul, aici (traducerea va fi legalizata - aici).

Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
trope_doi, utilizator
In acest caz, o voi face la notariat!
Este vorba de o Procura simpla sau o Procura speciala?
Traducerea in limba romana, in Franta, unde trebuie facuta? Este nevoie si de apostila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Procura notariala portugalia theolina22 theolina22 Nepotul vecinului meu detine o procura notariala intocmita de proprietar in Portugalia. Datele personale ale mandantului si mandatarului sunt incomplete, ... (vezi toată discuția)
Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)