avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate dansysro

Activitate dansysro

Iarna asta (si iarna trecuta - cu exceptia primei luni) nu am mai dat citirile (nu am mai permis accesul) ... Rezultatul? sub 200 ron doar caldura, fata de iarna 2010-11 cand media a fost in jur de 400 ron (doar caldura)
Am incercat sa conving vecinii sa renuntam la "sistem" - reticenta totala, deci am recurs la ultima solutie:)
Prefer sa plateasca ei un 5ron in plus (ipotetic, greu de cuantificat) decat sa dau eu aiurea cate 2-300, pot trai cu vina asta ...

Daca aveti facturi exagerate fata de vecini, puteti incerca individual "pausalul" intr-o luna si vedeti care e rezultatul, poate se intampla ca la mine!
Răspuns la discuția Taxa radio tv
buna ziua!
eu nu platesc taxa de 2-3 ani, in sensul ca primeam factura de la CEZ dar plateam doar partea cu consumul curent .... am acumulat restante si penalizari de peste 200 ron.
In acest moment CEZ a trecut la facturarea la 3 luni si factura arata altfel, pare ca taxa radio a fost inclusa in suma totala lunara ....
Ma intereseaza daca poate CEZ sa ma oblige la plata restantei ...
elga50 a scris:

Lor li se va considera la consum acel maxim + 10% din ceea ce consuma cei care fac economie,

Unde pot gasi aceasta cifra? Eu auzisem de 30%, dar concret n-am reusit sa gasesc ceva oficial pe net.
Pe scara mea sunt 15 apartamente - 3 pe etaj, unu cu 2 camere si doua cu 3 camere, avem contor de scara si repartitoarele pe fiecare calorifer (vine o firma si citeste).
Eu am cu 3 camere si platesc cel mai mult de pe scara. De exemplu iarna trecuta 4-500 pe luna iar restul de pe coloana mea cate 100-150 (doar incalzirea)
Situatiile pe scara sunt diverse - 3 apartamente de pensionari (astia au 3 camere dar dorm in bucatarie :)) - un apartament e locuit ocazional (mai mult nu) - doua apartamente au chiriasi (posibil sa foloseasca doar o camera)
Si mai sunt cam 3 apartamente unde presupun ca se fraudeaza repartitoarele (eu stiu trei metode, si ce poti sa crezi cand oamenii ies mereu la usa in tricou si platesc sub 100 ron caldura)

Deci incerc sa ma lamuresc daca nu e mai bine pentru mine sa renunt la "citiri".
Daca poate cineva sa puna un link unde sa gasesc procentul respectiv (10% sau cat o fi)
Si daca exista oficial un astfel de procent, comparatia se face cu toate apartamentele de pe scara sau doar cu cele echivalente (aceeasi coloana)? pentru ca mai am un vecin care plateste cu aprox 100 ron mai putin ca mine, dar oricum dublu fata de ceilalti, are 3 camere dar e pe alta coloana (alta pozitie, configuratie si suprafata putin diferita)....
Si in final unde ar trebui sa fac demersul, la firma cu repartitoarele sau la asociatie ?

scuze, dar n-am avut rabdare sa citesc toate paginile, nu ma certati daca raspunsul se gasea undeva cu 15 pagini in urma :)

multe multumiri!!!