avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate Mariusbv

Activitate Mariusbv

Răspuns la discuția Alcool, proces, permis anulat
Va multumesc pentru raspunsuri. O sa revin maine cu mai multe detali, imediat cum intru in posesia pronuntari in scris. Oricum prevad deznodamantul dar daca tot am deschis acest subiect vreau sa clarificam situatia ,sa va minunati si dvs cum stiu sa-si faca datoria tovarasii......

O zi cat mai placuta.
r.gabi a scris:

Daca avocatul a vazut are posibilitatea legala a atacarii sentintei.

Asta insemna sa faca recurs!!!? Atunci in cazul acesta nu fac decat sa economisesc cei 200lei(sa presupunem) si sa mai adaug inca 5-6 luni pe langa acel an care trebuie sa treaca de la ramanerea definitiva a sentintei , pentru a redobandi permisul.:sorry:
r.gabi a scris:

Scrie in dispozitivul sentintei ca va obliga la suma "X" reprezentand contravaloarea onorariului avocatului din oficiu sau ca va obliga la plata cheltuielilor judiciare catre stat ?
Este important sa citati ,daca se poate , ce scrie in dispozitivul sentintei de condamnare (de la "pentru aceste motive in numele legii hotaraste" in jos).
Daca in acest dispozitiv se face o asemenea mentiune , puteti exercita calea legala de atac impotriva respectivei sentinte cu privire la acest aspect , cel al cuantumului cheltuielilor judiciare.

Nu pot cita deoarece nu am primit nici o instintare in scris. Am fost informat telefonic de catre avocatul meu care mia comunicat sentinta si acest aspect cu care nici lui nu i sa parut normal. Bineinteles ca am intrebat cum este posibil asa ceva, insa nu mi-a putut da un raspuns, urmand sa se intereseze si sa revina cu un telefon.(cred si eu asa ceva rar tie dat sa vezi) Luni o sa ma prezint la respectivul tribunal si voi cere sa mi se comunice in scris sentinta pronuntata si atunci o sa pot cita cu exactitate.
Multumesc
Este posibil orice, mai ales in Romania, #-o Dar daca e asa atunci trebuia sa se formuleze altfel pronuntarea, si sa nu se aduca in discutie cuvantul "avocat din oficiu". Putea sa le spuna simplu cheltuieli de judecata si atunci asta era, ai lua omului banii elegant. Eu inca nu am vazut in fata acea pronuntare. Pot doar sa reproduc ceea ce mi-a comunicat avocata mea. Din moment ce ei ca avocata nu i sa parut normal..intreb si eu pe aici poate se gaseste cineva sa ma lamuresca si pe mine ca nu mai inteleg nimic. Defapt nelamurirea cea mai mare este cum pot contesta plata acelor bani ceruti abuziv, fara recurs.
Bineinteles ca a fost in sala, am fost si eu dealtfel, tocmai asta e problema. !!!!
De curand am fost inculpat intrun dosar penal priviind circulatia pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Toate "bune" pana aici, mentionez ca sunt la prima abatere de genul . Am fost judecat, si condamnat la 2,4 ani cu suspendare, si obligat la plata sumei de 200lei reprezentand taxa pentru avocatul din oficiu. Ei aici intervine nelamurirea mea, ce treaba are avocatul din oficiu cu mine din moment ce eu am avut avocat platit!!! La dosar s-a depus delegatie din partea avocatei mele, m-a reprezentat la proces... s.a.m.d. Mentionez ca procesul a avut loc pe data de 27.06.2011 iar pronuntarea pe data de 11.07.2011 fiind doar o singura infatisare, eu recunoscand si ce nu am facut. Intrebarea mea este: Cum pot contesta acea taxa ilegala ( din moment ce am avut avocat platit )pentru avocatul din oficiu care mi se cere abuziv din punctul meu de vedere , fara a face recurs??
Multumesc.