De curand am fost inculpat intrun dosar penal priviind circulatia pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Toate "bune" pana aici, mentionez ca sunt la prima abatere de genul . Am fost judecat, si condamnat la 2,4 ani cu suspendare, si obligat la plata sumei de 200lei reprezentand taxa pentru avocatul din oficiu. Ei aici intervine nelamurirea mea, ce treaba are avocatul din oficiu cu mine din moment ce eu am avut avocat platit!!! La dosar s-a depus delegatie din partea avocatei mele, m-a reprezentat la proces... s.a.m.d. Mentionez ca procesul a avut loc pe data de 27.06.2011 iar pronuntarea pe data de 11.07.2011 fiind doar o singura infatisare, eu recunoscand si ce nu am facut. Intrebarea mea este: Cum pot contesta acea taxa ilegala ( din moment ce am avut avocat platit )pentru avocatul din oficiu care mi se cere abuziv din punctul meu de vedere , fara a face recurs??
Multumesc.
Este posibil orice, mai ales in Romania, #-o Dar daca e asa atunci trebuia sa se formuleze altfel pronuntarea, si sa nu se aduca in discutie cuvantul "avocat din oficiu". Putea sa le spuna simplu cheltuieli de judecata si atunci asta era, ai lua omului banii elegant. Eu inca nu am vazut in fata acea pronuntare. Pot doar sa reproduc ceea ce mi-a comunicat avocata mea. Din moment ce ei ca avocata nu i sa parut normal..intreb si eu pe aici poate se gaseste cineva sa ma lamuresca si pe mine ca nu mai inteleg nimic. Defapt nelamurirea cea mai mare este cum pot contesta plata acelor bani ceruti abuziv, fara recurs.
Scrie in dispozitivul sentintei ca va obliga la suma "X" reprezentand contravaloarea onorariului avocatului din oficiu sau ca va obliga la plata cheltuielilor judiciare catre stat ?
Este important sa citati ,daca se poate , ce scrie in dispozitivul sentintei de condamnare (de la "pentru aceste motive in numele legii hotaraste" in jos).
Daca in acest dispozitiv se face o asemenea mentiune , puteti exercita calea legala de atac impotriva respectivei sentinte cu privire la acest aspect , cel al cuantumului cheltuielilor judiciare.