avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool, proces, permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool, proces, permis anulat

De curand am fost inculpat intrun dosar penal priviind circulatia pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Toate "bune" pana aici, mentionez ca sunt la prima abatere de genul . Am fost judecat, si condamnat la 2,4 ani cu suspendare, si obligat la plata sumei de 200lei reprezentand taxa pentru avocatul din oficiu. Ei aici intervine nelamurirea mea, ce treaba are avocatul din oficiu cu mine din moment ce eu am avut avocat platit!!! La dosar s-a depus delegatie din partea avocatei mele, m-a reprezentat la proces... s.a.m.d. Mentionez ca procesul a avut loc pe data de 27.06.2011 iar pronuntarea pe data de 11.07.2011 fiind doar o singura infatisare, eu recunoscand si ce nu am facut. Intrebarea mea este: Cum pot contesta acea taxa ilegala ( din moment ce am avut avocat platit )pentru avocatul din oficiu care mi se cere abuziv din punctul meu de vedere , fara a face recurs??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentyyyno , utilizator 14:14, 29 Octombrie 2012
Oricum ar fi avocatul din oficiu (ajutorul judiciar de stat) este gratuit si se acorda doar la cerere expresa.
Bineinteles ca a fost in sala, am fost si eu dealtfel, tocmai asta e problema. !!!!
Este posibil sa fie cheltuielile de judecata ale reprezentantului politiei.
Este posibil orice, mai ales in Romania, #-o Dar daca e asa atunci trebuia sa se formuleze altfel pronuntarea, si sa nu se aduca in discutie cuvantul "avocat din oficiu". Putea sa le spuna simplu cheltuieli de judecata si atunci asta era, ai lua omului banii elegant. Eu inca nu am vazut in fata acea pronuntare. Pot doar sa reproduc ceea ce mi-a comunicat avocata mea. Din moment ce ei ca avocata nu i sa parut normal..intreb si eu pe aici poate se gaseste cineva sa ma lamuresca si pe mine ca nu mai inteleg nimic. Defapt nelamurirea cea mai mare este cum pot contesta plata acelor bani ceruti abuziv, fara recurs.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
Mariusbv, utilizator
Scrie in dispozitivul sentintei ca va obliga la suma "X" reprezentand contravaloarea onorariului avocatului din oficiu sau ca va obliga la plata cheltuielilor judiciare catre stat ?
Este important sa citati ,daca se poate , ce scrie in dispozitivul sentintei de condamnare (de la "pentru aceste motive in numele legii hotaraste" in jos).
Daca in acest dispozitiv se face o asemenea mentiune , puteti exercita calea legala de atac impotriva respectivei sentinte cu privire la acest aspect , cel al cuantumului cheltuielilor judiciare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala Eusebiu Tapuc Eusebiu Tapuc Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii pentru a intelege cat mai exact sentinta ce mi-a fost data. acest 1 an ramane in cazier, dispare ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului rhadoo194 rhadoo194 În baza art. 396 alin.(1) ?i (2) C.proc.pen. rap. la art. 335 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul la ... (vezi toată discuția)
Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat? eusaisapte eusaisapte Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat? Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat ... (vezi toată discuția)