avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

În baza art. 396 alin.(1) ?i (2) C.proc.pen. rap. la art. 335 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul conducere a unui vehicul fără permis de conducere . În baza art. 396 alin.(1) ?i (2) C.proc.pen. rap. la art. 336 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 38 alin. (1) ?i art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen., aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni, respectiv o treime din pedeapsa de 9 luni închisoare, în final aplică o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an ?i 3 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere ?i stabile?te un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispozi?iilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere,

C.proc.pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 600 de lei (400 de lei din faza urmăririi penale ?i 200 lei din faza judecă?ii) cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 274 alin. (6) C.proc.civ., cheltuielile cu onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 400 de lei (delega?ie seria DB nr. 4131/09.12.2021) rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

AM avut urmatoarea sentinta si am o nelamurire :

Am avut un avocat angajat iar la sfarsit scrie : ., cheltuielile cu onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 400 de lei

de ce mi s-a desemnat avocat din oficiu sau care este cauza ?

Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
rhadoo194, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 20:06, 7 Februarie 2022
Buna ziua!
Pana sa contractati dvs cu un avocat ales, vi s-a desemnat si un avocat din oficiu, fapta de a conduce un vehocul fara permis de conducere incadrandu-se la faptele care necesita asistenta obligatorie.
Cand s-a prezentat avocatul dvs ales, delegatia avocatului din oficiu a incetat si acestuia i se acorda un onorariu diminuat, care ramane in sarcina statului.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat
Buna Seara

Am avut avocat de la inceputul cazului
Cand s-a trecut din etapa urmaririi penale, in cea a judecatii, s-a dispus din oficiu de catre instanta, daca nu era imputernicirea avocatului ales la dosar.

In orice caz, nu va afecteaza cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu foarte mult timp am condus sub influenta ... D.mirel D.mirel Buna ziua, in urma cu foarte mult timp am condus sub influenta alcoolului, iar in data de 23.03.2021, am primit aceasta pronuntare. Intrebarea mea pt dvs. este ... (vezi toată discuția)
interpretare sent. de cond.pentru conducere sub influenta alcoolului- obtinerea permisului de conducere dupa anulare/termen ralucaciobanu ralucaciobanu Am fost prins baut cu masina cu o alcolemie peste limita va rog sa imi spuneti ce inseamna sentinta care a data in judecata k eu nu prea inteleg mare lucru ... (vezi toată discuția)