avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae lacatusu

Activitate nicolae lacatusu

Răspuns la discuția Obligat sa schimb apometrele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă tocmai administratorul fraudează citirea avantajand anumiți proprietari?
La ce ajută citirea radio, dacă administratorul pune alte valori anumitor proprietari și citirile sunt doar pentru fraierii de rând?
Avem dovada, nu vorbesc de situații ipotetice.
Am cerut listingul public la avizier și a luat foc...

Danielcc a scris:

Citirea apometrelor clasice de către fiecare proprietar când vrea și cum vede încurcă administratorul sa împartă factura de apa conform consumului real, diferența fiind distribuita la pusal Pentru a elimina aceasta practica , se recomanda apometre cu citire radio și o verificare a tuturor tevilor ( pentru cei care au sărit de conectarea la apometre a mașinilor de spălat/wc din greșeală).

Le poate monta și singur sau cu ajutorul unei persoane pricepute, iar președintele asociației de proprietari să-i aplice un sigiliu valid.
Ambele se găsesc pe piața liberă.

vali m a scris:

Buna ziua,
Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era repartitorul vechi,nefunctional.A discutat cu proprietarul,i-a scazut din chirie si sa plateasca el repartitorul.Acum incep problemele..a facut cerere de o luna de zile si cei de la firma spun ca nu au echipa,ca sunt f ocupati si il tot amana.Intre timp el plateste pausal.
Exista vreun termen limita pentru firma in care sa aibe obligatia sa vina la montaj?Cum ar putea urgenta?

Dacă vrem ca asociație de proprietari să ne procurăm propriul sistem de citire, este ok?
De unde îl putem procura?
Domnule, induceți oamenii în eroare. Cuvantul CONDOMINIU înseamnă bloc, nicidecum complex rezidențial. Așa că, în condițiile legii, trebuie acordul proprietarilor din condominiu în procentul cerut de legislație și atat. Cei din jurul blocului/ condominiului pot să latre până rămân fără voce. Nu există și nu va exista în lege o distanță de acord în jurul condominiului. Cui nu-i convine, să meargă în SUA, căci acolo este "intimitate maximă". Cât timp la noi nu poți tine nici legată cu lanțuri o bicicletă, cu cât sunt mai multe camere, cu atât mai bine. Norocul nostru este că nu prea se opresc migranții pe la noi.

latka a scris:

Intrucit acel sistem este doar pentru blocul dvs., el este o proprietate comuna exclusiva si nu trebuie obtinut consimtamintul tuturor proprietarilor din condominiu, am explicat asta anterior. Din moment ce proprietarii din blocul respectiv si-au dat acordul, discutia este incheiata.

Un alt argument ar fi ca intretinerea acelei proprietati comune nu cade decit in sarcina celor din acel bloc, deci nu priveste pe toti proprietarii din condominiu.

Dar, pentru lamurire completa v-am indicat studierea documentelor de pe site-ul autoritatii din Romania, ANSPDCP . Un exemplu gasiti aici, dar nu e singular:
[ link extern ]