Buna ziua.Am ceva probleme cu apometrele vechi, as dori sa le schimb cu apometre cu citire radio, insa in bloc nu s-au montat acest gen de apometre in vreun apartamen.
Am dreptul legal sa imi montez aceste apometre?
Multumesc
dreptul sa le montati, desigur.
cum insa citirea e o chestie contractuala, trebuie sa fie de acord si cealalta parte a contractului (furnizorul de apa sau asociatia de proprietari). daca e de acord, va consemna si indexul contoarelor vechi si nou.
apoi, precizia apometrului sa fie egala sau mai buna decat a celui pe care-l inlocuieste.
nu in ultimul rand, apometrele noi sa fie etalonate (cu certificat de etalonare valabil cel putin 12 luni, si in original).
instalarea sa fie facuta de un instalator autorizat, care sa puna si sigiliile corespunzatoare si sa va inmaneze si o copie a PV de montaj.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Apometrele cu citire radio au sens doar daca toti (sau aproape toti) cei de pe scara au astfel de echipamente, astfel se poate face o citire unitara, la aceeasi data a consumului.
Altfel, acest echipament este exact la fel cu unul obisnuit, din punctul de vedere al masuratorii. Precizia oricarui apometru este de 2% din valoarea instantanee in 98% din domeniu si 5% in zona debitului minim masurabil cu acea precizie.
Apometrele se pot comercializa doar cu certificatul de etalonare (e obligatoriu prin norma metrologica) , asa ca nu e problema de a cumpara unul neverificat.
Insa nu merita a lua unul cu transmisie radio, cumparati mai bine unul obisnuit, cu factorul R macar 160. R=rangeability
Montajul il faceti conform regulilor stabilite in asociatia dvs.
Daca nu exista hotararea adunarii generale a proprietrilor,aparatele de contorizat pe care le instalati dv nu vor fi luate in considerare la calcularea consumului individual
Mai ales ca intentionati instalarea de apometre cu citire radio ,este obligatoriu sa existe incheiat contract cu operator economic autorizat care sa preia informatiile si sa calculeze consumul utilitati
Lăsați-ne cu președinții de bloc!!! Am ajuns sa fim chiriași lor! Al nostru a montat personal camere in tot blocul și se lauda ca se uita 24/24 pe telefon!