avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Activitate primavaradin07

Activitate primavaradin07

Nu am vrut sa supar pe nimeni, dar se pare ca am reusit asta. Am inteles f bine ca acea casa face abuzuri, tocmai de aceea vroiam sa stiu daca e in stare sa-mi ia 5,5% CASS la vanzare unei case? Ca tot pe acset site scrie ca e neconstitutional si ma gandeam ca poate cineva va spune: "Da, domnule, au intrat in legalitate si cei de la cnas si nu mai percep cei 5, 5 %" sau "Da, domnule, chiar iti iau banii astia!".
Vroiam sa aflu cazuri concrete de luat sau nu impozit de la cei neasigurati, cum sunt si eu.
Multumesc inca o data pentru raspuns.
Chiar ma intristeaza sa stiu ca supar pe cineva de pe forum care e dragut si-mi raspunde. Da, nu sunt asigurat, dar lucrez ca voluntar la educarea copiilor. Asta oricum nu conteaza pentru cnas, nu?
Cred ca s-a inteles total gresit totul. Nu sunt asigurata, dar voi vinde un apartament. Imi va cere CNAS sa platesc acel CASS de 5,5% ca impozit pe venitul obtinut la vinderea casei? Asta era intrebarea mea.
Multumesc pentru raspuns. Eu ma refeream la acel CASS de 5,5%. Este obligatoriu de platit pentru venitul obtinut din vanzarea unei locuinte in cazul in care nu sunt asigurat sau asa cum scrie chiar aici pe site este neconstitutional?
www.avocatnet.ro/content/art... >
Buna ziua,

detin un mic apartament de 2 camere si doresc sa-l vand pentru a cumpara o casuta la tara si a ma muta definitiv acolo. Nu lucrez nicaieri, doar prietenul lucreaza, practic ne descuracm cum putem eu, el si copilul de 9 ani.
E obligatoriu acel impozit de 5.5% CAS din venitul obtinut la vanzare? Am citit ca ar fi neconstitutional. Cum pot lupta daca ma trezesc cu notificare de la CNAS? Sincer, mi se pare ilegal acest impozit, eu vand ca sa cumpar o alta casa si sa am bani sa cresc copilul, nu sa-mi iau un iaht!