avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit 5.5% CAS pe vanzare locuinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit 5.5% CAS pe vanzare locuinta

Buna ziua,

detin un mic apartament de 2 camere si doresc sa-l vand pentru a cumpara o casuta la tara si a ma muta definitiv acolo. Nu lucrez nicaieri, doar prietenul lucreaza, practic ne descuracm cum putem eu, el si copilul de 9 ani.
E obligatoriu acel impozit de 5.5% CAS din venitul obtinut la vanzare? Am citit ca ar fi neconstitutional. Cum pot lupta daca ma trezesc cu notificare de la CNAS? Sincer, mi se pare ilegal acest impozit, eu vand ca sa cumpar o alta casa si sa am bani sa cresc copilul, nu sa-mi iau un iaht!
Nu am auzit de asa ceva, CAS-ul e platit de angajator, salariati si cei ce au venituri din activitati (in)dependente. De asemenea, AJOFM achita CAS pt someri, ANPH pt pers cu handicap, etc. Persoanele fara venit trebuie sa achite CAS la valoarea salariului minim pe economie. Probabil ca va vor cere la notar sa dovediti ca nu aveti datorii la institutiile bugetate si cu siguranta acolo figurati ca debitor. Mergeti pana la Casa si interesati-va de statutul dvs, poate ati fost coasigurat, ce debit aveti, etc. Cred ca veti achita in jur de 500 lei.
Multumesc pentru raspuns. Eu ma refeream la acel CASS de 5,5%. Este obligatoriu de platit pentru venitul obtinut din vanzarea unei locuinte in cazul in care nu sunt asigurat sau asa cum scrie chiar aici pe site este neconstitutional?
www.avocatnet.ro/content/art... >
Casa de luat bani cu japca are in prezent zeci de mii de procese cu persoanele fizice autorizate si la orice solicitare pe care le-o adresati va cere sa achitati contributia pe ultimii 5 ani. Daca notarul nu va cere (ceea ce nu cred) dovada achitarii contributiei, efectuati tranzactia fara a achita suma pretinsa de Casa. Daca va cere, solicitati adeverinta dela Casa pt a va servi la NEVOIE, spuneti ca va trebuie in mai multe locuri, nu pomeniti de notar sau de tranzactie. Pana nu va va chema in instanta, eu zic sa stati totusi linistit.
Cred ca s-a inteles total gresit totul. Nu sunt asigurata, dar voi vinde un apartament. Imi va cere CNAS sa platesc acel CASS de 5,5% ca impozit pe venitul obtinut la vinderea casei? Asta era intrebarea mea.
EU CRED CA TOATA LUMEA A INTELES! Probabil dvs. nu ati inteles ca cei dela CASS fac abuzuri nenumarate. Mergeti la notar si solicitati o lista cu toate documentele de care aveti nevoie pt efectuarea tranzactiei si mai discutati dupa aceea, daca s-o mai gasi cineva.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
emil6702, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate avocati monik monik dragi colegi avocati, am si eu o nedumerire caci am auzit mai multe opinii despre cele de mai jos. dupa cum se stie, avocatii platesc 10% din salariu la barou ... (vezi toată discuția)
Impunere de plata la sanatate pentru vanzare apartament in 2009 Daniela Cristache Daniela Cristache Buna ziua.In iulie anul acesta am primit o decizie de impunere pentru plata impozit catre Sanatate pentru apartamentul vandut in anul 2009.Precizez ca in acea ... (vezi toată discuția)