avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impunere de plata la sanatate pentru vanzare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impunere de plata la sanatate pentru vanzare apartament in 2009

Buna ziua.In iulie anul acesta am primit o decizie de impunere pentru plata impozit catre Sanatate pentru apartamentul vandut in anul 2009.Precizez ca in acea perioada nu eram angajata dar plateam contributia la sanatate ca si persoana fara venit.Am mers la Casa de asig de sanatate cu dovada platilor si am facut contestatie.Acum telefonez la ei sa intreb ce s a intimplat cu acea contestatie si mi se spune ca a fost respinsa,deoarece conform legii 95/2006 art. 257 sint buna de plata,vanzarea acelui apartament reprezentand venit meu in acea perioada.Este vorba de o suma mare,la care au fost adaugate si penalizari pe toti acesti ani.
E posibil asa ceva,sint socata.eu am vandut apartamentul in care locuiam si cu banii obtinuti am cumparat alt apartament in care sa locuiesc.
Ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:28, 22 Ianuarie 2016
Decizia de impunere este datata 16.06.2014,este primul act care l primesc vreodata despre aceasta "problema",anterior eu am mai scos adeverinte de venit de la anaf si pe ele nu aparea ca am datorii de genul acesta,iar vanzarea apartamentului este inregistrata la data de 17.06.2009.cumparatorii au platit prin antecontarct 2.000 euro la 25.05.2009,iar prin contractul de vanzare cumparare din 17.06.2009,cumparatorii au platit la data intocmirii contractului suma de....xxx euro iar restul de 27.500 euro "va fi virata pana cel mai tarziu in ziua de 19.06.2009,in cont".
sumele care apar pe aceasta decizie de impunere plus majorarile de intarziere/dobanzi si penalitati de intirziere sint imense........

Deasemenea,pe aceasta decizie de impunere scrie:
"Data comunicarii actului administrativ reprezinta:
-data inscrisa de posta la remiterea confirmarii de primire,in conditiile art. 44 etc
-data semnarii de primire sau a confirmarii de primirein conditiile art. 44 etc."
Plicul l am gasit in cutia de scrisori,stampila pe fata plicului are data 30.06 iar cea de pe spatele plicului 01.07.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Daniela Cristache,
Este cazul sa apelezi la serviciile unui avocat , pentru ca s-ar putea sa nu ti se raspunda la contestatie in scris in termenul in care ai putea sa mai contesti in instanta (6 luni).Oricum inteleg ca ti-au dat un raspuns verbal care nu are nici o relevanta in instanta dar iti da indicii despre raspunsul pe care il vei primi in scris.
Cu un avocat bun ai sanse foarte mari sa le dai peste nas cu al lor articol 257.
Foarte ciudat modul in care ti-au comunicat decizia:

Art. 44 Comunicarea actului administrativ fiscal(Cod Procedura Fiscala)
(2) Actul administrativ fiscal se comunică prin remiterea acestuia contribuabilului/împuternicitului, dacă se asigură primirea sub semnătură a actului administrativ fiscal sau prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
robert1958, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Eu am fost cea care a sunat sa ma interesez ce se intimpla cu contestatia mea,au trecut 3 luni de cind am depus o.doamna din birou unde am lasat o imi spusese ca se va aproba,tinind cont ca eu in anul acela am cotizat la sanatate.La telefon astazi mi s a spus ca eu am cotizat la salariul minim pe economie....dar apartamentul locuiam in el,l am vindut sa cumpar altul in care locuiesc de atunci,chiar e de neinteles pentru mine cum poate fi considerat venit....
Art. 45 Opozabilitatea actului administrativ fiscal

(1) Actul administrativ fiscal produce efecte din momentul în care este comunicat contribuabilului sau la o dată ulterioară menţionată în actul administrativ comunicat, potrivit legii.

(2) Actul administrativ fiscal ce nu a fost comunicat potrivit art. 44 nu este opozabil contribuabilului și nu produce nici un efect juridic.

"Nu cerceta aceste legi,
Că eşti nebun când le-nţelegi!"-G.COSBUC
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
robert1958, utilizator
Am trimis email catre avocatul poporului,voi trimite si fax sau poate chiar voi merge la sediul lor..Sper sa primesc ajutor de specialitate si sa pot rezolva in avantajul meu aceasta mare problema.
Eu am fost de buna credinta cind am platit din mina contributia la sanatate si pensii ,am platit fara sa am vreun venit,sau asta nu conteaza?si nici macar nu am facut o ca sa beneficiez de cine stie ce tratamente medicale,ci pur si simplu ca un cetatean constient.

Deasemenea,ar fi interesant de aflat daca si altcineva care se afla in aceasta situatie a ajuns la vreo rezolvare.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
Daniela Cristache,

Alte discuții în legătură

Cass la vanzari imobile lucianrosca lucianrosca Tot citeam pe forum despre faptul ca CNAS trimite somatii de plata pentru cass la cei care nu au fost asigurati dar au vandut case, terenuri si alte alea. Din ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil mirellapaun mirellapaun in anul 2011 am fost asigurata la sanatate ca persoana fara venit,am platit contributie ianuarie-decembrie 2011 - 5,5% la salariul minim pe economie.in august ... (vezi toată discuția)
Cass pentru mostenire aura242 aura242 In anul 2012, la 5 ani dupa decesul tatalui, am dezbatut succesiunea prin care mi-a revenit un teren. La notariat mi s-a eliberat certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)