odata stabilit dreptul de servitute ( in urma cu 42 de ani) prin actul de vanzare cumparare si apoi delimitat(in urma cu 30 de ani) prin hotarare judecatoreasca se mai poate modifica un drept de servitute? Se poate re-hotara din nou portiunea si partea de despagubire baneasca pentru dreptul de servitute.
Multumesc tare mult pentru raspuns. Ce am uitata sa mentionez este faptul ca parintii mei au castigat dreptul de servitute prin cumpararea casei in care locuiesc in 1970 si apoi prin hotarare judecatoreasca in 1977. In aceste acte se dadea dreptul de trecere prin curtea comuna la gradina din spatele casei si dreptul de servitute - o alee de iesire la strada lata de 2.20m si nu se punea problema de plata, iar acum dupa ce casa vecina a fost vanduta si avem un nou vecin, acesta se trezeste sa ceara sa reduca dreptul de servitute la jumatate(adica 1.00m) si sa ceara bani pe dreptul de servitute si curtea comuna a inchis-o facand un gard care este la 60cmde fereastra casei parintiilor mei.
As dorii sa stiu de un act de vanzare cumparare se poate anula sau modifica dupa 41 de ani sau o hotarare judecatoreasca se poate anula dupa 34 de ani.
As aveam mai multe intrebarii referitor la dreptul de servitute si anume:
1) Dreptul de servitute se plateste?
2) Care este pretul pe metru patrat? Este o diferenta intre ce propietatii sunt in jurul propietatii care are drept de servitute?
3) Dreptul de servitute se poate anula si ince conditii?