avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Buna ziua,

As aveam mai multe intrebarii referitor la dreptul de servitute si anume:
1) Dreptul de servitute se plateste?
2) Care este pretul pe metru patrat? Este o diferenta intre ce propietatii sunt in jurul propietatii care are drept de servitute?
3) Dreptul de servitute se poate anula si ince conditii?

Multumesc foarte mult,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: stanega , utilizator 01:45, 20 Iulie 2011
Se plateste la pretul din zona si nu se poate anula!
Multumesc tare mult pentru raspuns. Ce am uitata sa mentionez este faptul ca parintii mei au castigat dreptul de servitute prin cumpararea casei in care locuiesc in 1970 si apoi prin hotarare judecatoreasca in 1977. In aceste acte se dadea dreptul de trecere prin curtea comuna la gradina din spatele casei si dreptul de servitute - o alee de iesire la strada lata de 2.20m si nu se punea problema de plata, iar acum dupa ce casa vecina a fost vanduta si avem un nou vecin, acesta se trezeste sa ceara sa reduca dreptul de servitute la jumatate(adica 1.00m) si sa ceara bani pe dreptul de servitute si curtea comuna a inchis-o facand un gard care este la 60cmde fereastra casei parintiilor mei.
As dorii sa stiu de un act de vanzare cumparare se poate anula sau modifica dupa 41 de ani sau o hotarare judecatoreasca se poate anula dupa 34 de ani.

Multumesc anticipat,
Gabriela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa si teren fara cale de acces romeo1234 romeo1234 buna ziua,in septembrie anul trecut am cumparat o casa si teren.Dar terenul cumparat nu este in continuarea casei, ci intre casa mea si teren se afla inca o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o alee comună cu vecinul din dreapta, pe care ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua! Am o alee comună cu vecinul din dreapta, pe care o folosesc exclusiv pentru a putea întra din stradă în curte. În partea stânga, unde ... (vezi toată discuția)
Vecina își scutură mizeriile pe geam, în curtea mea, pretinzând că are acest drept pentru că deține o cotă din teren. din acte nu reiese așa ceva, ce pot să fac? MateescuMihaela MateescuMihaela Buna seara. Am o nelamurire cu o vecina. Va prezint situatia mai jos. Stau la casa in centrul orasului, intr.o curte comuna. Ca sa va imaginati cum arata, ... (vezi toată discuția)