avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o alee comună cu vecinul din dreapta, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o alee comună cu vecinul din dreapta, pe care ...

Bună ziua!
Am o alee comună cu vecinul din dreapta, pe care o folosesc exclusiv pentru a putea întra din stradă în curte. În partea stânga, unde există un magazin cu o distanță de 50 cm între magazin și gard, celălalt vecin și-a montat acum două zile un aer condiționat pe peretele lui, respectiv spatele casei. La 18.10 când am ajuns acasă, nu era montat. A doua zi dimineață, îl văd montat! Întrebarea mea este: nu trebuia să îmi ceară și mie acceptul pentru montarea lui, presupunând că i-a deschis celălalt vecin cu care împart aleea?? Eu am în buletin adresa cu nr. aleii, vecinul cu cheia, următorul nr. Dacă da, ce am de făcut pentru a nu îmi mai fi încălcată proprietatea fără a fi măcar întrebata??
Cui mă pot adresa? Nu este prima dată când se întâmplă să intre cu diverse treburi!!!
Iar de montat fără să intre, nu avea cum, din lipsă de spațiu.
Mulțumesc!
Aștept cu interes un răspuns.
aerele se pot monta si din casa, eu stau la etajul 6, nu a venit vreun alpinist, unitatea externa s-a montat din casa.
Problema e alta, cui apartine spatiul pe care a iesit acea unitate ?
Aleea aia a cui e in acte ?
Mulțumesc pentru răspuns!
Aleea este a mea și a celuilalt vecin. AC nu putea fi montat din casă pentru că, este montat pe mijlocul spatelui casei, nu există nicio fereastră, iar distanța dintre gard și casă este mai mica de 50 cm. Doar de pe acoperiș în jos ar fi putut! Fiind montat destul de sus, se vede clar că este mai lat decât cei aprox. 50 cm, acesta deservind un magazin.


gi-jane2 a scris:

aerele se pot monta si din casa, eu stau la etajul 6, nu a venit vreun alpinist, unitatea externa s-a montat din casa.
Problema e alta, cui apartine spatiul pe care a iesit acea unitate ?
Aleea aia a cui e in acte ?


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca alea e bun propriu in coproprietate cu celalalt vecin si acest aparat intra in acest spatiu, mergeti la proprietar si cereti=i socoteala. Avea nevoie si de acordul dvs.
daca nu invadeaza spatiul aleii si e la el in curte, nu aveti ce sa ii faceti, a intrat cu acordul vecinului.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparat de aer conditionat montat la limita teritoriala stefanica81 stefanica81 Buna ziua. Casa mea are un culoar in jurul la 50 - 60 cm de gardul vecinului. Casa mea este de peste 40 de ani construita si am un singur geam mic la una din ... (vezi toată discuția)
Aer conditionat lola@# lola@# Buna ziua, Este vorba despre vecinii din spatele casei mele,care mă agasează cu mesaje în privința unui aer condiționat pe care l-am amplasat pe spatele ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața,la ce distanta de casa mea are voie vecinul ... Nycole85 Nycole85 Bună dimineața,la ce distanta de casa mea are voie vecinul sa monteze aer condiționat? deoarece casa lui este amplasata la nici jumătate de metru de casa ... (vezi toată discuția)