avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate Maepetcu

Activitate Maepetcu

Salut am o problema cu masina personala. am schimbat distributia in toamna intrun service autorizat cu piese de origine. Mentionez ca piesele au garantie un an de zile. dupa cateva luni (6-7 luni) cureaua sa rupt provocand si alte daune motorului - masina se alfa in service de mai bine de 2 luni in asteptarea pieselor de la furnizorul de piese. acestia au trimis piese Second hand motivand ca cele care s-au stricat aveau un grad de uzura. furnizorul nu vrea sa plateasca manopera de reparatie si nici alte piese noi in afara de cele din kitul de distributie.

intrebarile mele sunt:

furnizorul de piese este obligat sa faca toata reparatia ?
are voie sa oblige service-ul sa monteze piese second hand?
este adevarata ca furnizorul trebuie sa achite manopera catre service-ul care face reparatia?

cum trebuie sa procedez? sa fac o plangere la opc sau sa ii dau in judecate si sa cer si ceva daune altele in afara de reparatie - pentru ca masina este in serivece de 2 luni jumate ( din data de 7 mai 2011) . daca ii dau in judecata ce as putea sa cer? si care ar fi motivele

motivle la care ma gadnesc eu sunt : am achitata impozit, asigurare,+cascu +rata masina fara a beneficia de aceasta si un alt motiv este timpul si confortul meu.

va rog sa ma ajutati cu ceva informatii referitor la acest caz.