avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel V

Activitate Gabriel V

Buna ziua,

Rog explicatie logica pt. urmatoarea situatie:
In 2011 an obtinut un venit in cuantum de 7500 lei dintr-o conventie civilă, pentru care trebuie sa platesc asigurare de sanatate conform legii, 5,5%. Casa de asig. refuza încasarea procentului respectiv pe motiv ca în urmă cu 5 ani am avut un concediu fara plata de 7 luni, perioada în care nu am plătit asig de sanatate(n-am stiut). Am înțeles ca din punct de vedere legal trebuie să am o contribuție de 5 ani fără întrerupere pentru a dobândi calitatea de asigurat, după cum mi-au explicat funcționarii de la casa de asig.
Întrebarea mea este dacă e legal și corect să mi se refuze plata obligatorie a contribuției la CAS pentru venitul suplimentar realizat în 2011, dacă nu plătesc și pentru perioada de concediu fara plată de acum 5 ani, (se împlinesc 5 ani peste 7 luni), intre timp acumulîndu-se penalități. Am priceput că nu devin „asigurat” dacât după 5 ani, dar...de ce sa nu pot plăti pt. anul trecut?

Mulțumesc
Multumesc mult.
O zi frumoasă.
Multumesc mult pentru răspuns.
Dar în cazul în care valoarea contractului nu depășește 15.000 euro/an, care este procedura, documentația necesară?
Mulțumesc.
Ce procedura trebuie aplicata pentru atribuirea unui contract de prestări servicii cu o valoare mai mica de 100.000 euro? Trebuie publicat in SEAP? Partea contractantă este insitutie publica, scoala.
Multumesc.