avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie CASS

Buna ziua,

Rog explicatie logica pt. urmatoarea situatie:
In 2011 an obtinut un venit in cuantum de 7500 lei dintr-o conventie civilă, pentru care trebuie sa platesc asigurare de sanatate conform legii, 5,5%. Casa de asig. refuza încasarea procentului respectiv pe motiv ca în urmă cu 5 ani am avut un concediu fara plata de 7 luni, perioada în care nu am plătit asig de sanatate(n-am stiut). Am înțeles ca din punct de vedere legal trebuie să am o contribuție de 5 ani fără întrerupere pentru a dobândi calitatea de asigurat, după cum mi-au explicat funcționarii de la casa de asig.
Întrebarea mea este dacă e legal și corect să mi se refuze plata obligatorie a contribuției la CAS pentru venitul suplimentar realizat în 2011, dacă nu plătesc și pentru perioada de concediu fara plată de acum 5 ani, (se împlinesc 5 ani peste 7 luni), intre timp acumulîndu-se penalități. Am priceput că nu devin „asigurat” dacât după 5 ani, dar...de ce sa nu pot plăti pt. anul trecut?

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Plati pentru pfa tecson11 tecson11 Buna ziua, Am si eu o problema,doresc sa devin P.F.A si am inteles ca pentru faptul ca PFA are statutul de angajator ,la pensii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cass pt pfa nou infiintata mariana_en mariana_en din cate am inteles, este obligatorie plata cass si pt veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunt salariat la alta firma. concret, cum se plateste aceasta ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas daca vinzi o casa in 2011???? marciuc marciuc la vanzarea unei case pe langa plata impozitului catre stat se plateste la casa de asigurari alt impozit de 5,5 din pretul obtinut pe casa in 2011? va rog sa ... (vezi toată discuția)