avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate adytaro

Activitate adytaro

Buna ziua,
Am o situatie mai deosebita si sper sa gasesc aici niste raspunsuri.
Am fost in concediu crestere copil pana in 17 martie a.c.
Tot in aceeasi zi am revenit la munca si am desfacut contractul cu firma angajatoare, in baza unor salarii compensatorii, de comun acord, primite pentru aceeasi luna, martie.
Totodata, sunt insarcinata cu bebe 2 care se va naste in curand si in 10 mai am facut contract cu CASJBV pentru a lua indemnizatie de maternitate (cele 126 de zile).
Am dus adeverinte: cea aferenta CIC-ului si cea care atesta ultimul venit din martie de la firma, cu salariile compensatorii, venit impozabil, de altfel.
CAS nu vrea insa sa-l ia in baza de calcul, deoarece, spun ei, nu am nicio zi lucrata de la revenirea din CIC. Pe de alta parte cei de la HR spun ca legal, acesta este venit pe luna martie si ar trebui adaugat la calculul concediului de maternitate
Nu stiu cui m-as putea adresa, pentru a afla care este adevarul.
A mai trecut cineva prin aceasta situatie si imi poate da vreun feedback? Sau cunoasteti vreun consultant/avocat pentru treaba asta?
Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!
Buna ziua,

Am o problema similara probabil in acesti ani de criza multor persoane care au contractat un credit de nevoi personale in franci elevetieni in anul 2008.
Datorita urmatoarelor probleme (cresterea alarmanta a cursului franc-lei), plus renuntarea la un loc de munca in termeni legali (contract, carte d emunca etc.) am decis sa recurg la o cerere de restructurare din partea bancii. Momentan am un venit in jur de 2500 lei/munca dar fara vreun contract – cu alte cuvinte, nu reprezinta o garantie.
Am fost contactata recent in urma cererii mele, de un reprezentant al bancii, pt a le furniza mai multe detalii legate de situatia mea: financiara si a nevoii mele.
Pentru a merge mai departe cu decizia mea de-a apela la o restructurare a creditului am nevoie de cateva sfaturi.
Mi s-a spus ca, in cazul acceptului bancii cu aceasta cerere, creditul meu (acum in jur de 1200 lei/lunar) va fi convertit in lei, urmand ca dupa o perioada de gratie sa platesc cumulat dobanda aferenta, ajungand astfel la o rata tot in jurul sumei de 1200 lei, cu dobanda variabila (acum e fixa) in functie de cursul Euribor. Pentru aceasta va trebui sa aduc si un codebitor.
Acum, intrebarea mea este ce anume ar putea fi mai avantajos/mai putin riscant pentru mine?
Sa refuz ideea restructurarii, si sa am mereu teama unui curs foarte mare al francului (de la 2.30 a ajuns in 3 ani la 3.6 lei) sau sa merg mai departe cu aceasta decizie iar in cazul in care este acceptata, voi plati , timp de 3-6 luni o suma (de aprox. 750lei - perioada de gratie), dar dupa acest interval, voi plati cam aceeasi suma, depinzand de cursul Euribor.
Ce ma sfatuiti sa fac, ar trebui sa ii dau raspuns reprezentantului pana maine dimineata?

Multumesc