avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza calcul din contract Persoana fizica ca CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza calcul din contract Persoana fizica ca CNAS

Buna ziua,
Am o situatie mai deosebita si sper sa gasesc aici niste raspunsuri.
Am fost in concediu crestere copil pana in 17 martie a.c.
Tot in aceeasi zi am revenit la munca si am desfacut contractul cu firma angajatoare, in baza unor salarii compensatorii, de comun acord, primite pentru aceeasi luna, martie.
Totodata, sunt insarcinata cu bebe 2 care se va naste in curand si in 10 mai am facut contract cu CASJBV pentru a lua indemnizatie de maternitate (cele 126 de zile).
Am dus adeverinte: cea aferenta CIC-ului si cea care atesta ultimul venit din martie de la firma, cu salariile compensatorii, venit impozabil, de altfel.
CAS nu vrea insa sa-l ia in baza de calcul, deoarece, spun ei, nu am nicio zi lucrata de la revenirea din CIC. Pe de alta parte cei de la HR spun ca legal, acesta este venit pe luna martie si ar trebui adaugat la calculul concediului de maternitate
Nu stiu cui m-as putea adresa, pentru a afla care este adevarul.
A mai trecut cineva prin aceasta situatie si imi poate da vreun feedback? Sau cunoasteti vreun consultant/avocat pentru treaba asta?
Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
adytaro, utilizator

Alte discuții în legătură

Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Intrarea din concediu crestere copil in prenatal oanaelena28 oanaelena28 Buna!! As avea si eu niste nelamuriri daca ma puteti ajuta. In prezent sunt in prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani si sunt insarcinata cu bebe 2. Bebe 2 ... (vezi toată discuția)