avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrarea din concediu crestere copil in prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrarea din concediu crestere copil in prenatal

Buna!! As avea si eu niste nelamuriri daca ma puteti ajuta. In prezent sunt in prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani si sunt insarcinata cu bebe 2. Bebe 2 ar trebui sa se nasca cam la o luna jumatate dupa terminarea prelungirii concediului de maternitate. Inainte sa intru in concediu de maternitate am fost angajata la 2 firme- firma 1 cu 8 ore si salar mai mare si firma 2 cu 4 ore. Intre timp firma nr 1 s-a inchis, de aici si intrebarea mea - cine imi plateste concediul prenatal? Alta intrebare ar fi- trebuie sa ma duc cateva zile la servici la firma nr 2? sau intru direct din CIC in prenatal. Sper ca m-am facut inteleasa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:17, 29 Aprilie 2016
1. - Dupa terminarea concediului crestere copil pentru primul copil (CCC1) faceti cerere catre cei doi angajatori ai dvs. pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii.
- Cu aceeasi data cu care reluati activitatea puteti prezenta certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Daca unul din angajator si-a incetat activitatea atunci trebuie sa va inmaneze ecizia de incetarea a CIM.
- De la acest angajator nu mai puteti beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate.

Indemnizatia pt bebe 2 se calculeaza din venitul pe ultimele 12 luni, adica se ia in calcul indemnizatia avuta la bebe 1, nu? Multumesc
In calculul indemnizatiei pentru CCC2 intra si indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cel de-al doilea copil cum se calculeaza? byanca1984ro byanca1984ro Sunt in concediu crestere copil pana la 16.06.2016. Daca raman insarcinata in perioada urmatoare si trebuie sa nasc tot in iunie sau iulie dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)