Buna!! As avea si eu niste nelamuriri daca ma puteti ajuta. In prezent sunt in prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani si sunt insarcinata cu bebe 2. Bebe 2 ar trebui sa se nasca cam la o luna jumatate dupa terminarea prelungirii concediului de maternitate. Inainte sa intru in concediu de maternitate am fost angajata la 2 firme- firma 1 cu 8 ore si salar mai mare si firma 2 cu 4 ore. Intre timp firma nr 1 s-a inchis, de aici si intrebarea mea - cine imi plateste concediul prenatal? Alta intrebare ar fi- trebuie sa ma duc cateva zile la servici la firma nr 2? sau intru direct din CIC in prenatal. Sper ca m-am facut inteleasa. Va multumesc.
1. - Dupa terminarea concediului crestere copil pentru primul copil (CCC1) faceti cerere catre cei doi angajatori ai dvs. pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii.
- Cu aceeasi data cu care reluati activitatea puteti prezenta certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
2. - Daca unul din angajator si-a incetat activitatea atunci trebuie sa va inmaneze ecizia de incetarea a CIM.
- De la acest angajator nu mai puteti beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate.