avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurire privind intrarea din CIC1 in prenatal si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurire privind intrarea din CIC1 in prenatal si CIC2

Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe care ar trebui sa se nasca pe 11.08.2012...as dori sa stiu daca bebe 2 se naste inainte ca bebe 1 sa faca doi ani,cum se va calcula indemnizatia pentru bebe 2?de asemenea daca se naste dupa ce bebe 1 implineste doi ani ar trebui sa ma intorc la munca,in prenatal....cum se va calcula in aceasata situatie prenatalul?....sper sa ma lamuriti si pe mine....multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 24 Iunie 2012
1. - Daca al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- In acest caz indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1 dar:
* nu mai mare de 3.400 lei daca optati pentru varianta pana la 1 an;
* nu mai mare de 1.200 lei daca optatipentru varianta pana la 2 ani.

2. - In situatia de la pct.1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului (anexati si o copiedupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certifcatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la primarie si completati cererea de prelungire a CCC1 cu CCC2.

3. - Daca al doilea copil se naste dupa terminarea CCC1 atunci faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- In acelasi timp cu aceasta cerere prezentati si certificatul medical pentru concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate se calculeaza luand ca baza de calcul cele 6 luni anterioare adica se vor lua in calcul indemnizatiile lunare pentru CCC1.

4. Pentru a intra in CCC2 procedati asa cum ati procedat la CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere la revenire din concediu crestere copil s_cris s_cris buna ziua, am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil teofanar teofanar buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:ma aflu in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 3 ani(06.06.2015).Pe 02.04.2015 am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)