avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nastere la revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nastere la revenire din concediu crestere copil

buna ziua,
am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ca pe data de 20 august aproximativ va naste din nou. vreau sa stiu daca ii trebuie concediu medical de la 20 august sau intra direct in indemnizatie crestere copil? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 10 August 2012
1. - Daca naste in timp ce este in CCC1 (cel tarziu in ziua in care primul copil implineste 2 ani) atunci va trece direct din CCC1 in CCC2.
- In aceasta situatie indemnizatia lunara pentru CCC2 va fi egala cu cea pentru CCC1, dupa cum urmeaza:
a) nu mai mult de 3.400 lei in cazul in care opteaza pentru CCC2 pana la 1 an;
b) nu mai mult de 1.200 lei in cazul in care opteaza pentru CCC2 pana la 2 ani.
- In ambele cazuri indemnizatia pentru CCC2 nu poate fi mai mica de 600 lei.
- Salariata in cauza face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alege) si ataseaza si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certifcatul de nastere a celui de al doilea copil merge la Primarie (unde a depus actele pentru CCC1) si completeaza o cerere pentru a intra in CCC2.


2. - Daca naste dupa ce se termina CCC1 (chiar si la o zi dupa aceea) face mai intai o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluare a activitatii dupa terminarea CCC1.
- Apoi aduce la unitate certificate de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Dupa aceea va intra in CCC2 procedand asa cum a procedat si pentru CCC1: face cerere pentru suspendarea CIM si depune un nou rand de acte la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae Buna ziua. Sotia mea este in concediu de crestere copil pana in data de 20 aprilie 2013, acum este insarcinata in luna 7, va naste inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)