avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi_Xulescu

Activitate Cristi_Xulescu

Răspuns la discuția executare silita
godot a scris:

adutescu a scris:

Asigurarea nu era de viata?
De obicei se cesioneaza pe sume egale cu suma contractata, deci banca isi recupereaza tot, urmand ca firma de recuperare sa isi adauge penalitati si dobanzi sa iasa si ea in castig.
Eu nu as incerca nici o discutie cu recuperatorii, pt ca si recunoasterea debitului este o cauza de intrerupere a termenului de prescriptie.
Ramaneti in pasivitate si ignorati-i.

sefa, aici te contrazic. Creditele negarantate se vand ieftin. 3%-10% din valoare, tocmai pentru ca banca sa fie "virgina" in raportarile catre BNR, fara probleme .

Atunci firma de recuperari scoate un profit de vreo 15 ori daca ei platesc 10% pentru un credit de 10.000 euro iar pe urma revendica 15.000 euro cu tot cu dobanzi si penalitati? ma gandesc ca sunt unii care de frica platesc toata suma doar sa evite executarea silita.
Asta este camatarie legalizata X-(
:)

De principiu sunt tot in aceeasi situatie, ei pot sa ma execute daca nu au ce lua.
Cred ca am facut o prostie.
Am luat legatura telefonic cu firma de recuperari acum o saptamana pentru ca m-am speriat sa nu ajung sa platesc o suma astronomica. M-a intrebat data nasterii, adresa, iar despre creanta datorata nu cred ca am confirmat suma din scrisoarea lor si a ramas ca de luni (saptamana aceasta) sa incep sa platesc cate 500 ron in contul lor.
M-am trezit la realitate ca daca platesc 1 singur leu ar insemna sa nu am nici o singura obiectie la suma invocata de ei si atunci nu am platit nimic si nici nu am semnat nimic.
Astazi, am sunat sa le spun ca pana nu imi clarifica cum au ajuns ei la suma ceruta nu le platesc nimic (deci catre firma de recuperari nu am platit niciodata nimic)
am specificat ca fara sa recunosc debitul si fara sa refuz sa il platesc am dreptul legal sa verific validitatea creantei.

Ei au inceput cu amenintari iar eu le-am spus ca atunci urmeaza sa le cer prin intermediul unui avocat sa specifice cum a fost calculata suma si pe cat au cumparat ei creanta de la banca si ca este si interesul lor si al meu sa ne intelegem amiabil, dar pe suma invocata de ei niciodata, ci pe cat au dat ei pe creanta :)) plus un profit de bun bun simt cu doua cifre la suta pentru firma de recuperari.

Credeti ca am facut o prostie majora? am recunoscut debitul prin simpla convorbire telefonica?

Dar de acum nu mai raspund nici la telefon si nici nu ii contactez.
O ultima intrebare daca sunteti amabila.

Pentru ca pentru banca a fost un credit neperformant, banuiesc ca a incasat banii pe asigurare si pe urma a cesionat mai departe creanta catre firma de recuperari, atunci firma de recuperari a cumparat creanta pe o suma modica.
In acest caz oare eu pot sa contest suma ceruta de ei? Daca ei au cumparat creanta pe 10% din credit atunci eu sa ajung la un accord si sa le platesc 20% din credit intr-o singura plata? este posibil asa ceva? ma gandesc ca si ei prefera sa faca un profit si sa primeasca si banii intr-o singura plata. Oricum mai mult nu am de unde sa le dau.

La cat credeti ca este maxim sa pot cobora suma daca negociez prin intermedium unui avocat?

Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns.

Am vazut pe internet ca inclusiv executarea silita se perima daca executorul judecatoresc nu reia procedura la fiecare 6 luni , dar sunt altii care spun ca raman pe veci cu datoria la firma de recuperari si se merge pana la a accepta ei in contul datoriei o viitoare mostenire.
In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca pentru ca ea avea nevoie de bani si atunci am luat eu creditul pentru ca altcineva din familie nu primea un credit la acel moment.
Mama a platit ratele timp de un an si jumatate cam pana pe la mijlocul anului 2009 dar s-a intamplat ceva si nu a mai avut posibilitatea sa plateasca iar de atunci nu a mai achitat nimic. Eu mi-am pierdut locul de munca si nu aveam de unde sa platesc rata.

Situatia in care sunt acum, pentru ca eu nu detin nimic ce poate sa fie executat si nici nu mai am un loc de munca ca sa se puna poprire pe salariu, atunci banca a cesionat creanta catre o societate de recuperare datorii.

Cu toata ca dintr-un credit de 10.000 euro s-au achitat in jur de 3000-4000 euro, societatea de recuperare imi spun ca nu s-au achitat decat dobanzi catre banca iar acum imi cere sa platesc integral suma creditului aproape de la zero, plus dobanzi de vreo 50% din valoarea creditului plus alte penalitati, iar in total ei imi cer peste 15.000 euro, platiti imediat daca nu ma executa silit.

Daca eu nu am platit nici o singura rata de la inceputul creditului, din 2007, pentru ca mama mea platea lunar la ghiseu in contul meu dar cu buletinul dansei, atunci pot sa invoc ca eu nu am achitat nimic de peste 3 ani si s-a prescris datoria? Dar desigur nu vreau sa ii produc probleme mamei mele.

Daca ajung la executare silita, eu nu detin nimic pe numele meu si nici nu am avut, nu am nici un salariu la ora actuala, atunci ce se intampla?
In plus vreau ca in in decurs de 1-2 luni sa plec in alta tara si sper sa nici nu ma mai intorc dar o sa mostenesc ceva peste cativa ani aici in Romania. La un moment dat se prescrie datoria?