avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate maia3

Activitate maia3

Buna ziua,

Am nevoie de o informatie: care este salariul minim pentru un part time de 6 ore pe zi, angajatul fiind absolvent de studii superioare?

Multumesc,
Ce se intampla daca angajatorul ma pune sa semnez retroactiv ( dupa ce a inceput cursul de formare profesionala sau la sfarsit)?
Deasemenea, refuzul semnarii poate atrage dupa sine concedierea?
Multumesc pentru raspuns si as vrea sa mai intreb daca am dreptul de a refuza sa semnez actul aditional (si bineinteles sa nu mai particip la respectivul curs).

Buna ziua,

Am niste neclaritati in legatura cu actele aditionale privind formarea profesionala: in ART. 194 se specifica obligatia angajatorului de a asigura participarea angajatilor la programe de formare profesionala, dar in ART.197 se specifica ca se vor incheia acte aditionale pentru aceste cursuri de formare profesionala.
Intrebarea mea este: de ce trebuie intocmite astfel de acte, din moment ce oricum, prin ART.194, angajatorul are obligatia de a asigura formare profesionala?
Angajatorul meu vrea sa ma trimita intr-un astfel de stagiu, spunand ca fara acest stagiu nu pot sa-mi desfasor activitatea, dar ma obliga sa semnez act aditional prin care, datorita acestui stagiu, nu am voie sa parasesc firma in urmatorii 2 ani.