avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neclaritati privind formarea profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neclaritati privind formarea profesionala

Buna ziua,

Am niste neclaritati in legatura cu actele aditionale privind formarea profesionala: in ART. 194 se specifica obligatia angajatorului de a asigura participarea angajatilor la programe de formare profesionala, dar in ART.197 se specifica ca se vor incheia acte aditionale pentru aceste cursuri de formare profesionala.
Intrebarea mea este: de ce trebuie intocmite astfel de acte, din moment ce oricum, prin ART.194, angajatorul are obligatia de a asigura formare profesionala?
Angajatorul meu vrea sa ma trimita intr-un astfel de stagiu, spunand ca fara acest stagiu nu pot sa-mi desfasor activitatea, dar ma obliga sa semnez act aditional prin care, datorita acestui stagiu, nu am voie sa parasesc firma in urmatorii 2 ani.
Cel mai recent răspuns: maia3 , utilizator 12:31, 22 Iulie 2011
Este corecta pozitia angajatorului,deoarece acesta suporta cheltuielile ocazionate de formarea dvs.profesionala,pentru ca:


ART. 197-Codul Muncii
(1) In cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta.
(2) Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala conform alin. (1), salariatul va beneficia, pe toata durata formarii profesionale, de toate drepturile salariale detinute.
(3) Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala conform alin. (1), salariatul beneficiaza de vechime la acel loc de munca, aceasta perioada fiind considerata stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de stat.



ART. 198-Codul Muncii
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
(4) Obligatia prevazuta la alin. (3) revine si salariatilor care au fost concediati in perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau al caror contract individual de munca a incetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca lor, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Multumesc pentru raspuns si as vrea sa mai intreb daca am dreptul de a refuza sa semnez actul aditional (si bineinteles sa nu mai particip la respectivul curs).

In mod cert,da,nu puteti fi obligat a semna acest act aditional.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Ce se intampla daca angajatorul ma pune sa semnez retroactiv ( dupa ce a inceput cursul de formare profesionala sau la sfarsit)?
Deasemenea, refuzul semnarii poate atrage dupa sine concedierea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)