avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate cristian40tgv

Activitate cristian40tgv

Buna ziua,
In anul 2016 am realizat un venit din prestari de servicii. Angajatorul (din Polonia), a virat toate contributiile si impozitul pe venit la TS, insa ANAF mi-a gasit in urma calculelor effectuate o diferenta de impozit de plata. Angajatorul a motivat ca aceasta provine din diferente de curs valutar. Cine trebuie sa achite aceasta diferenta, eu sau angajatorul?
Va multumesc pentru raspuns. Si eu am ajuns la concluzia ca este mai crestineasca varianta cu renuntarea si iertarea celor care mi-au distrus viata.Sincer vorbesc, nu in sens peiorativ.Inca odata va multumesc pentru sfat,inainte de a ma avanta intr-un proces cu o rata ff mare de incertitudine.Toate cele bune!
Buna seara, ma poate ajuta cineva ? Am lucrat in Anglia cu contract legal, cu NINO inregistrat la firma angajatoare. Am lucrat, precum spuneam, ca asistent ingrijire batrani intr-un azil. Pe data de 31 decembrie 2017, am fost arestat si inchis pentru 24 de ore, in urma acuzatiei de viol, din partea unui resident in varsta de 91 ani.Am fost eliberat. Timp de 3 luni si 23 de zile am fost investigat de catre politie. Astazi am primit un raspuns prin e-mail prin care mi se aducea la cunostinta ca investigatia mea s-a incheiat si nu voi fi trimis in judecata. Nu am avut in viata mea vreo problema in justitie si implicit cazierul meu este curat atat in tara cat si in Spania si Germania unde am mai lucrat dealtfel.Am incercat sa iau legatura cu avocati din Anglia pentru solutionarea doleantelor mele, despagubire pentru afectarea imaginii mele morale,despagubiri financiare rezultate ca urmare a concedierii mele de catre firma angajatoare in urma acuzarii si nu in ultimul rand a despagubirii mele pentru afectarea sanatatii mele.Raspunsurile au fost o parte din ele refuzuri de a mi se prelua cazul, cat si sfaturi de a renunta la despagubiri datorita costului prea mare a onorariului, platit avocatului si castigului mic la care ma pot astepta in acest caz. As dori si eu un sfat, o parere pertinenta daca se poate.Va multumesc!
Exista posibilitatea radierii din oficiu a unui SRL,SRL care nu mai are sediu social(a expirat termenul legal de functionare in sediul social si acesta nu mai poate fi reinoit), in felul acesta eludand toate cheltuielile ce presupun taxele pentru dizolvare-lichidare?
Cristos a inviat! , Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum pot proceda in acest caz de obtinere a unei procuri de reprezentare in succesiune. Eu si mama mea, care doreste sa ma mandateze suntem dintr-un oras, iar defunctul dintr-un alt oras. Mama mea nu doreste(nu poate) sa se deplaseze si, de aceea ma imputerniceste pe mine. Certificatul de deces insa nu se afla la noi, ci la o alta persoana, persoana care nu este ruda de sange cu decedatul(este nepotul sotului decedatei, decedat si el cu mult inaintea sotiei). As dori sa aflu daca exista vreo modalitate de a realiza aceasta procura, fara a mai fi necesar sa ne deplasam in orasul decedatului(orasele se afla la o distanta considerabila unul de altul). Aceasta procedura poate fi realizata intre notariate ? Mama mea este sora decedatei, deci ruda de gradul I.In concluzie ce posibilitati am eu pentru a reusi sa fiu mandatarul mamei mele in aceasta chestiune. Va multumesc frumos!
intentare proces cu alte capete de acuzare dupa pierderea primului proces, datorita neatacarii in termen.
In urma disponibilizarii mele, am intentat proces asupra angajatorului, reprezentandu-ma Sindicatul. In urma acestui proces, am pierdut, datorita neatacararii la termen, asta s-a intamplat in anul 2011. Pot deschide un nou proces, acum, dupa cativa ani trecuti, pe alte capete de acuzare, capete de acuzare pe care ceilalti colegi folosindu-le, au castigat procesul. (s-a demonstrat ca, Decizia de concediere a fost nula).
Va multumesc!
Ca urmare a decesului sorei mele( am fost trei surori, doua au decedat), as dori sa cunosc situatia juridica, pentru apartamentul ramas(nu a fost facut in timpul vietii nici un act de proprietate, testament prin care apartamentul sa fie cedat altei persoane).In locuinta ei nu am gasit nici un act de proprietate,certificatul de deces a fost luat in mod abuziv de catre un nepot de-al ei, nepot din partea sotului. De asemenea eu impreuna cu surorile mele eram mostenitoare ale unor suprafete de teren, pentru care existau acte(partajul a fost efectuat), acte de proprietate pe care de asemenea nu le-am gasit, deoarece au fost luate in mod abuziv de catre aceeasi persoana. In urma decesului parintilor nostri au mai ramas cateva terenuri pentru care actele de partaj nu au fost facute. Doresc sa cunosc si aceasta situatie. Actele au fost pierdute, dar in momentul de fata eu am ramas singura persoana care doreste sa isi revendice dreptul la proprietate si bineinteles si sotul uneia dintre surori.Mentionez ca sora cea mare , care a decedat de curand nu avea urmasi.Va multumesc.
Buna seara, as dori sa cunosc si eu cum trebuie sa procedez, care ar fi pasii de urmat pentru recuperarea unor acte de proprietate al unui teren, acte care au fost pierdute de catre o persoana varstnica in anul 1990. De atunci si pana acum nu am stiut de existenta acestui teren. Persoana care a pierdut actele de proprietate a decedat. Terenul cred ca a fost ocupat in mod ilegal, iar acum eu vreau sa il revendic. Exista posibilitatea ca aceste acte care au existat inainte de 1990 sa dispara din arhivele primariilor( comunala si oraseneasca)? In acest caz care ar fi demersul pentru revendicarea proprietatii? Va multumesc.