avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

intentare proces cu alte capete de acuzare dupa pierderea primului proces, datorita neatacarii in termen.
In urma disponibilizarii mele, am intentat proces asupra angajatorului, reprezentandu-ma Sindicatul. In urma acestui proces, am pierdut, datorita neatacararii la termen, asta s-a intamplat in anul 2011. Pot deschide un nou proces, acum, dupa cativa ani trecuti, pe alte capete de acuzare, capete de acuzare pe care ceilalti colegi folosindu-le, au castigat procesul. (s-a demonstrat ca, Decizia de concediere a fost nula).
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
cristian40tgv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 21 Martie 2015
Nu mai puteti promova o noua actiune, intrucat termenul de contestatie a expirat , respectiv se va ridica exceptia autoritatii de lucru judecat - intrucat ati mai promovat un litigiu cu acelasi obiect.
Sa intelegem ca nu poti promova in instanta un proces pe acelasi obiect chiar daca intre timp ai adunat dovezi plauzibile care sa-ti sustina cauza, doar pe motivul ca instanta s-a pronuntat odata cu privire la acest lucru?:-/
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
In acest sens, se exprima excepţia procesuală a autorităţii de lucru judecat.

art.431 C.proc.civ. - Efectele lucrului judecat
(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeaşi calitate, în temeiul aceleiaşi cauze şi pentru acelaşi obiect.


(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns argumentat juridic la urmatoarea speta =presedinte de asoc prop pierde un proces in temeiul exceptiei lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)
Diploma spiru haret aliinb aliinb Am castigat procesul pentru obtinerea diplomei (pe fond), iar la recurs (curtea de apel) am pierdut.Mai pot deschide un alt proces pentru obtinerea diplomei? (vezi toată discuția)
O a doua actiune Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Se poate introduce o a doua actiune la un proces de partaj daca prima a fost formulata gresit? (vezi toată discuția)