avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate 202020

Activitate 202020

cum va fi ?
1.-in afara apartamentele sunt inlantuite tip sarpe intr-o parte- tip acolada in alta .la 2 cm de pragul de sua al usii!!!!!.in asa fel ,Daca vrei sau daca ti s-a blocat usa si trbuie s-o inlocuiesti NU POTI ,N_AI VOIE de ce ? ptr.ca proiectele si executia sunt alese de ADM.+PRESED.+COMISIA de LICITATIE SI PV. de RECEPTIE sunt semnate fara OBSEVATII ,ca tu LOCATAR sa poti spune ca nu esti de acord cu executia lucrarii ptr.ca-ti produce daune materiale ...
2.-inauntrul apart.- sunt TEVI pe sus agatate sau ...spargi gresia si le impamintezi ..tevile pot fi sirme de rufe ..
IN CAZUL UNUI CUTREMUR NICI NU MORI DE ZIDURI -SE VA MURI DIN CAUZA CONTOARELOR DE GAZE si a tevilor agatate deasupra sau in fata Ap...
nu se face asa ..debransare-rebransare....LA GAZE: -s-au sapat in afara scarii niste santuri...s-au introdus 2 coloane f.groase ,cu un diametru cam de 30 cm ,de la parter -la et 10 ,coloanele sunt linga apartamente ,din col. s-au tras alte 3 tevi cu 3 ceasuri in nr de 3 cite ap. sunt pe un hol ......
-la APA vor introduce de la subsol 2 coloane cu cite 3 brate +3 ceasuri pe fiecare hol linga apartament ... pina la et 10 -la fel ca la gaze..
la noi pe scara ,ca s-a dorit sau nu de catre unii locatarii ,s-au executat lucrari ptr curent -gaze- apa ...toate ceasurile sunt pe peretii apartamentelor ...cum spunea si elga50 arata f.urit ..iar in casa este un adevarat subsol de tevi ....PROIECTELE de lucrari si FIRMELE de executie sunt alese de Conducerea Scarii -proiectye+lucrari proaste -bani multi ....
DAR !!!!ce n-au luat in calcul cei din Conducere:
UN EX:
-daca la energie electrica plateam pina in 2009 -70-80,0 lei[ 7-800.000 lei/luna]
din 2009-2011 platesc 35,0-40,0lei/luna ..
-la gaze la fel o mare diferenta ...
-va urma APA !!!!
In concluzie cu certitudine vor fi mari diferente de plata la Garsoniere-Ap.2 camere-Ap.3 camere .
Si trebuie sa recunosc -holul [unde sunt agatate ac.aceste apometre-contoare] arata ca un CAVOU .....
Dupa cum am spus ,n-am inteles fb. ce fel de lege noua va fi adoptata si care va fi continutul ei.
In ceea ce priveste disciplinarea multor persoane care au posibilitati financiare sunt perfect de acord ,cu toate ca sunt multi tineri ,pensionari saraci si bolnavi pe care foarte putini le inteleg situatia.
Am gasit ceva :
,,Gata cu vecinii rau platnici. Un proiect de lege sta pe masa parlamentarilor si prevede ca toti furnizorii de utilitati sa fie obligati sa incheie contracte individuale cu fiecare locatar.

"Reglementarea asigura posibilitatea de a recupera mai usor si mai repede datoriile propretarilor de locuinte", se precizeaza in expunerea de motive a draftului, care a fost avizat deja favorabil de Consiliul Legislativ al Senatului, informeaza
Evenimentul Zilei.

Daca proiectul va primi unda verde, cei de la gaze sau furnizorii de apa vor trebui sa ceara lista proprietarilor fiecarui apartament si sa incheie contract individual cu fiecare proprietar in maximum 180 de zile, mai arata sursa citata.

Locatarii se tem insa ca in urma acestei masuri vor avea costuri in plus.

Presedintele Federatiei Asocietiei de Proprietari, Radu Opaina, spune ca in prezent legea permite separarea locatarilor la utilitati, dar societatile refuza de multe ori sa monteze contoare.

Noua lege prevede ca cei care nu-si pot achita pe loc datoriile avute in momentul in care vor fi montate contoarele individuale, vor plati datoria esalonat.,,
Buna ziua,
am auzit la tv ca parlamentul va adopta o lege prin care se va da posibilitatea platii datoriilor la asociatie prin furnizorul direct de servicii -apa ,gaze etc.
Nu am inteles fb. Stie cineva mai bine ce cuprinde ac. noua lege ?

Ar putea ajuta multe persoane .
multumesc
adriantot ,am fost obligati sa platim aceste sume ptr.ca administratorul a refuzat sa dea fiecarui locatar cartela !!! [in lift intri daca ai cartela ]si sa urci zilnic 8 etaje nu este usor . Sa fac sesizare catre presedinte care a platit ptr Ap cu 3 camere -2 persoane ,102mp ,90euro ? Repartizarea chelt.in avantajul sau si eu sa-i fac sesizare ? nimeni nu va avea nici o sansa ...asta este ;am sa va tin la curent cu aceasta situatie ptr.ca nu voi renunta .
multumesc ptr raspuns



am spus ca ----45euro/persoana pentru un lift nou ------s-a inlocuit liftul vechi -ni s-a spus ca trebuie sa platim o diferenta in euro catre fima de la care s-a achizitionat liftul ;ac achizitie a fost in anul 2009 [exista restante in prezent fara penalitati].
Este un amestec de calcule ,am mai spus : 1 Ap. cu 2 camere +1 persoana=45Euro
-1 APcu 2camere +2persoane=90Euro
-1Ap cu 3camere +1 persoana=45 Euro
-1Ap cu 3 camere +3 persoane=135 Euro.
Concluzia cota-indiviza unde este ?

-
,,
SECŢIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate
Art. 44. -
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ,,,,,,,,ascensorul; interfonul ,,,,,,,,- partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună. ,,
A formula sesizari la Primarie ,Presed.Asociatie cenzor ptr locatari inseamna a pierde vremea ...fara frica merg inainte in avantajul lor .





multumesc ptr raspuns ,am explicat ca ma simt inselata dar mi s-a raspuns ca nu este ,,inselaciune ,,si este fb.sa intreb un advocat
buna ziua,
as dori sa ma ajutati intr-un conflict cu administratorul blocului.
Am incercat sa depun o plingere la parchet impotriva acestuia dar mi s-a spus catrebuie sa denumesc incadrarea juridica a faptelor.
1.O suma de 45 Euro /persoana ptr liftul cel nou [locuiesc intr-o garsoniera cu o supraf.utila =29.47mp,iar apartamentele cu supraf. utile 70mp si 102mp platesc la persoane-Su=70mp ,2 persoane =90Euro; Su=102mp,2 pers=90Euro.
La parchet mis-a cerut incadrarea juridica a fapei in scris -Normal ca nu stiu.
2.S-a efectuat o lucrare de scoatere a apometrelor-apa pe scara -aceasta lucrare difera de la un etaj la altul ,de la un apart.,garsoniera la alta.
Am solicitat un control al executiei acestei lucrari daca respecta proiectul ,cine a semnat P.V.receptie .
La fel mi s-a spus catrebuie sa mentionez incadrarea juridica si daca doresc daune in aceste cazuri.
multumesc ptr.ajutor.