avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate silvia99

Activitate silvia99

Răspuns la discuția Vanzare masina
de unde pot sa aflu daca a mai fost alta tranzactie si care e valoarea taxei de timbru?
Discuție Vanzare masina
la vanzarea unui ford focus din 2004, inmatriculat in ro din 2004, masina aflata la cel de-al doilea proprietar, se plateste vreo taxa de mediu/timbru? pretul de vanzare aprox. 3000 euro
in cazul suspendarii cim-ului cf. at 54, "cu acordul partilor", pentru o perioada de 4-6 luni, respectiv perioada in care angajatul va lucra in strainatate (la o alta firma), ce drepturi/ obligatii le revin partilor? mai exact, angajatorul va plati zero lei in aceasta perioada? angajatul se considera ca avand vechime sau si asigurare medicala pe perioada suspendarii?

multumesc!
Discuție gaj ANAF
in vederea reesalonarii unei datorii la ANAF pt un SRL, societatea poate depune drept ganatie un imobil aflat in ipoteca bancii si daca da, se poate face fara ca banca sa afle?
multumesc!
Răspuns la discuția grupa II
este salariat din 1975 pana in prezent
multumesc!
Discuție grupa II
cand poate iesi la pensie un domn nascut in 12.03.1954, care in perioada 01.07.1975-29.07.1975 si 15.12.1976-17.03.1994 a fost incadrat in grupa a II-a de munca, in procent de 100% ?

multumesc
soferul unei firme cu activitate secundara "transport persoane" poate fi si managerul de transport al acelei firme sau e nevoie de o a doua persoana pentru a face cursul?
Răspuns la discuția concediu 12/24
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

in baza acestui articol (cu cuvantul "LUCRATOARE") mi s-a atras atentia de la ITM ca nu este legal sa pontez o zi de sambata/duminica ca si concediu, indiferent de programul de munca al salariatului. gasesc aberanta aceasta explicatie, de aceea am cerut si parerea dvs.

cei de la ITM m-au sfatuit sa il trec ca "invoit" si sa il pun sa recupereze. nici angajatul si nici angajatorul nu isi doresc recuperare, ci pur si simplu concediu de odihna
Răspuns la discuția concediu 12/24
angajatul lucreaza marti-joi-sambata-luni. vrea concediu pentru sambata. nu vrea invoire, nici sa recupereze, pur si simplu concediu. dar legea spune ca doar de luni-vineri se consedera concediul.
ce e de facut in aceasta situatie? nu pot sa ii refuz omului concediul sambata.

(aceeasi intrebare si in situatia celor ce lucreaza joi-luni si vor sambata si duminica concediu)
Răspuns la discuția concediu 12/24
deci 12 ore libere sambata inseamna 1 zi de concediu? adica 8 ore de concediu ? (programul saga cere numarul de ore de concediu)