avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim suspendat-munca strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim suspendat-munca strainatate

in cazul suspendarii cim-ului cf. at 54, "cu acordul partilor", pentru o perioada de 4-6 luni, respectiv perioada in care angajatul va lucra in strainatate (la o alta firma), ce drepturi/ obligatii le revin partilor? mai exact, angajatorul va plati zero lei in aceasta perioada? angajatul se considera ca avand vechime sau si asigurare medicala pe perioada suspendarii?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 4 Februarie 2015
Pe perioada de suspendare a c.i.m., se suspenda prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

De asemenea, perioada de CFP nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la pensie, somaj, sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza ca angajator in cazul in care o persoana (angajat) solicita intreruperea/suspendarea a CIM din interese ... (vezi toată discuția)
Cerere co fara plata - conditie in schimbul platii salariului integral ana456 ana456 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: daca o parte din plata salariului este conditionata de angajator de semnarea unui cereri de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)