Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: daca o parte din plata salariului este conditionata de angajator de semnarea unui cereri de concediu fara plata din partea mea (eu nu am fost in concediu fara plata, explicatia este foarte lunga), imi puteti spune care ar fi consecintele semnarii unei astfel de cereri? Doresc sa refuz completarea unei asemenea cereri, aducand ca argumente consecintele semnarii acesteia.
Din cate m-am informat:
- concediu fara plata atrage dupa sine suspendarea contractului de munca pe perioada concediului
- perioada nu este luata in calcul la vechime
- in revisal se va adnota aceasta suspendare.
Este adevarat? Exista si alte consecinte?
Daca asa numitul "concediu fara plata" s-a efectuat in urma cu o luna, ceea ce inseamna ca a trecut termenul de 20 de zile in care angajatorul trebuia sa declare la revisal suspendarea contractului de munca in urma cererii de CO fara plata, care ar putea fi motivele pentru care angajatorul insista in continuare ca aceasta cerere sa fie completata?
Va multumesc,
1. CFP nu constituie vechime in munca si nici stagiu de cotizare la ensie, somaj sau sanatate.
2. CFP poate atrage dupa sine suspendarea c.i.m., conform art.54 C.mun. ... nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in acest caz, ea fiind facultativa pentru angajator.
3. In REVISAL se opereaza CFP numai daca s-a decis suspendarea c.i.m. .... termenul de declarea in revisal a suspendarii c.i.m. este de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii
4. Plata salariului nu poate fi conditionata de semnarea unei astfel de solicitari .. in caz contrar, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.