avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata se opereaza in Revisal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata se opereaza in Revisal?

Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal.
Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin rotatie-din cauza lipsei de comenzi.
In contractul lor de munca sau in Regulamentul intern nu este specificat nimic in acest sens, deci nu consider ca aceste zile sunt considerate ca si suspendari pentru ale opera in Revisal ( conform art. 3 din HG 500/2011)
Va rog sa-mi spuneti si opinia dvs.
Va multumesc!
Paste fericit!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 14 Aprilie 2012
Buna ziua !
Se opereaza in REVISAL ....Perioada de CFP constituie suspendare a CIM, fie ca vorbim de prev art. 51 alin. (2) CM , fie ca este vorba de prev art. 54 CM ....
Paste fericit !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP ... daca se decide de catre angajator suspendarea , atunci aceasta se opereaza in REVISAL.
Buna ziua, va rog sa detaliati acest raspuns: 'NU este obligatorie suspendarea CIM ca urmare a acordarii unui CFP... daca se decide de catre angajator suspendarea , atunci aceasta se opereaza in REVISAL.' Din ce am studiat ( e adevarat ca nu am intrebat si la ITM), orice concediu fara plata suspenda CIM si tb inregistrat in Revisal.
Art.54 C.mun. prevede ca : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Asadar , textul de lege nu staueaza obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul acordariii unui CFP ... articolul este reglementat de o norma dispozitiva de la care partile pot deroga ... angajatorul are posibilitatea si nu obligativitatea de a suspenda un c.i.m. in cazul in care aproba un CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in fara plata cum procedez CURALA CURALA Buna ziua. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cum procedez cu un angajat care pleaca in fara plata cum operez in revizal cu ce articol , cum procedez si ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)