intrebarea este simpla ,se dau sau nu dupa legea noua salariile compensatorii sau ajutatoare fara a mai fii necesara solicitarea acestor drepturi statutare in instanta?
Mentionez ca lucrez in cadrul I.P.J.HD de mai mult de 25 de ani si potrivit Legii 263 a-si putea sa ies la pensie oricand dar ar fii pacat pt.6 luni sa pierd
chiar credeti ca intr-un minister inchis cum este M.A.I exista cineva la cadre care este in stare sa-si asume responsabiliatatea unui raspuns pertinent la intrebarile adresate vreodata de cadre? Tocmai din aceasta cauza am cerut parerea utilizatoriilor acestui site.
in O.U.G.84/12.12.2012,la art 3 printre altele se prevede ca salariile ajutatoare si compensatorii se acorda la nivelul lunii decembrie 2011,iar la art 38 se prevede ca O.U.G.intra in viguare incepand cu 01.06.1013.Ce intelegeti se acorda sau nu salariile compensatorii si ajutatoare la iesire la pensie politisti si daca da cu ce data.
ipotetic daca ies la pensie la 05.01.2013,beneficiez de salarii compensatorii si ajutatoare ?Dar cu data de 02.06.2013.?
Am fost lucrator de politie pana in data de 15.05.2011, avand o vechime in serviciu de 29 de ani si 17 zile si o total vechie insumand si sporuri de vechime in conditii speciale de 43 de ani, 7 luni si 23 de zile. La data de 15.06.2011 mi s-a emis de catre casa de pensii sectoriala o decizie prin care scrie ca este provizorie pana la data stabilirii punctajului si buletinului de calcul potrivit legii 263/2011 in valoare de 1491 lei. Va rog sa-mi spuneti daca se pot emite decizii provizorii si pe ce baza pot fi calculate. Dupa cate stiu, legea 263 are si modalitate de calcul si de ce nu a fost calculata protrivit acestei legi. Mentionez ca acelasi lucru li s-a intamplat si colegilor mei care s-au pensionat ulterior pana la data cand va pun aceasta intrebare. Multumesc.