Calinaemil a scris:
La data de 15.06.2011 mi s-a emis de catre casa de pensii sectoriala o decizie prin care scrie ca este provizorie pana la data stabilirii punctajului si buletinului de calcul potrivit legii 263/2011 in valoare de 1491 lei. Va rog sa-mi spuneti daca se pot emite decizii provizorii si pe ce baza pot fi calculate.
In Legea nr. 263/2010 nu exista decizii provizorii de pensie. Daca vi s-au deschis drepturile de pensie anul acesta, adica daca asta este prima decizie de pensie pe care o aveti, nu exista un act normativ in baza caruia sa fie determinat punctajul mediu anual altul decat Legea nr. 263/2010. Acest act normativ trebuie sa fie mentionat la pct. A din decizie.
Calinaemil a scris:
Dupa cate stiu, legea 263 are si modalitate de calcul si de ce nu a fost calculata protrivit acestei legi.
Intrebarea aceasta trebuie sa le-o adresati celor de la casa de pensii sectoriala. Probabil ca nu stapanesc legislatia si aplicatia informatica si este firesc sa fie asa. Fata de actele normative anterioare, Legea nr. 263/2010 este un act normativ dificil, care nu se invata peste noapte.
Cand a aparut Legea nr. 119/2010 cei de la Casa Nationala de Pensii Publice le-au pus aplicatia informatica in brate si le-au spus "emiteti decizii". La fel au procedat si cu aplicatia informatica aferenta Legii nr. 263/2010. Culpa trebuie sa o cautati mult mai sus, la cei care au emis aceste acte normative si care si-au imaginat ca lucrurile pot merge altfel decat prost.