avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum integral pensie - casa de pensii sectoriala

buna seara .
sotul meu s-a pensionat din iulie 2011 pe caz de boala de la isu , pompier. de la acea data pana in prezent a primit in 14 octombrie 2011 900 ron pentru toata perioada fara a primi o decizie in acest sens .
raspunsul a fost ca acesta pensie este provizorie pana se implementeaza statul de pensii si ca s-a acordat o suma minima pentru intretinere.
rugamintea este sa imi spuneti daca este posibil sa nu primeasca macar o decizie in acest sens mai ales ca avem un copil de 1 an si 10 luni . varsta sotului este de 40 ani , a lucrat cam 5 ani in armata , total vechime in munca 20 ani.unde se poate adresa pentru a primi aceasta decizie . eu pot cere in vreun fel sa ii acorde o suma de inretinere copilului ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:25, 2 Noiembrie 2011
tinaa a scris:
sotul meu s-a pensionat din iulie 2011 pe caz de boala de la isu , pompier. de la acea data pana in prezent a primit in 14 octombrie 2011 900 ron pentru toata perioada fara a primi o decizie in acest sens .
raspunsul a fost ca acesta pensie este provizorie pana se implementeaza statul de pensii si ca s-a acordat o suma minima pentru intretinere.

Sotul nu este singurul in aceasta situatie. Este incredibil ce fac casele de pensii sectoriale.

Nu exista, in Legea nr. 263/2010, decizii provizorii de pensie. Este ilegal ca o persoana care a indeplinit conditiile pentru a beneficia de o categorie de pensie si a solicitat sa-i fie acordate aceste drepturi sa nu primeasca pensia integral, de la data indeplinirii conditiilor.

Eu nu inteleg cum tolereaza aceasta situatie anormala beneficiarii de pensie de la casele de pensii sectoriale. Daca se intampla asa ceva la "civil", pensionarii ar fi spart geamurile respectivei case de pensii, ar fi chemat mai multe televiziuni, ar fi scris tuturor ziarelor si ar fi facut si plangeri penale pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ACELASI LUCRU AM PATIT SI EU.OARE ACEI DE LA CASA DE PENSII CE FAC...?cUM S-A MAI MENTIONAT AR TREBUI SA NE UNIM TOTI PENSIONARII MILITARI SI SA FACEM GREVE,SA LE SPARGEM CAPETE.AM SERVIT PATRIA ATITIA ANI si datorita acestui lucru m-am imbolnavit(hepatita c cu 1 an interferon) Am 42 de ani si am lucrat in politie 20 de ani si 4 luni,numai la posturi de politie(ajutor sef post si sef post).Iar la data de 03.06.2011 am iesit la pensie(medical-datorita unor probleme de sanatate).Din luna iunie pina in prezent 02.10.2011 nu am primit DECIZIA DE PENSIE cit si pensia normal.De ce dureaza atit? In urma cu 1 luna de zile am primit o DECIZIE PROVIZORIE prin care i-mi era calculata vechimea , si mi s-a trimis prin MANDAT POSTAL suma de 3000 LEI(pentru lunile iulie,august si septembrie-deci 1000 lei pe luna).Intrebarea mea este de ce dureaza ATIT, aceasta i-mi va fi pensia dupa 20,4 ani de serviciu in politie in conditii speciale si daca in conformitate cu prevederile legilor beneficiez sau nu de salariile compensatorii(si care sunt alea-ajutorul de pensionare sau cele cite 2 salarii pe an pina la implinirea virstei de pensionare)
Esti un norocos ,sant la fel ca tine cu decizie medicala de invaliditate din august 2011 fara nici un fel de decizie de pensionare "nici macar provizorie" ca sa pot depune o contestatie .
La fel mi se da o suma de 1400 lei/luna fara nici-o explicatie reala bazata cat de cat pe lege "ba ca n-au aplicatia(softul) de calcul pt.leg.263,ba ca n-au bani pana la rectificarea bugetara totul verbal nimic scris.
In privinta ajutoarelor potrivit leg.284 si leg.285 se dau "fara a preciza un termen"
doar cele pt.vechime ,celelalte 2 salarii/solde brute pe an pana la împlinirea varstei limita de pensionare nu se dau datorita " interpretari" legii 284 care specifica acest drept doar pt.cei cu pensie de serviciu de ex:(magistrati,diplomati,parlamentari)
Militarii,politisti,ISU, gardienii din penitenciare etc nu mai au pensii de serviciu asa ca ne-au tras-o portocalii .
Tinete tare ,înarmează-te cu rabdare dar daca ai inscrisuri "chiar pe orice suport de ex e-mail" de la casa sectoriala de pensii depune contestatie sau deschide un proces pt.abuz sau neglijenta in serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
sorinpanait2, utilizator
multumesc tuturor pentru raspunsuri
Multumesc pentru explicatii.La data de 02.09.2011 mi-a venit o Decizie provizorie de la Casa de Pensii in care este calculata vechimea si suma de 1000 lei lunar,in care este specificat ca la data cind va veni DECIZIA DE PENSIONARE se vor calcula toate drepturile.
Ne-au tras-o bine portocalii,la toti nu numai la politisti sau militari...

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare politist 49 ani Calinaemil Calinaemil Am fost lucrator de politie pana in data de 15.05.2011, avand o vechime in serviciu de 29 de ani si 17 zile si o total vechie insumand si sporuri de vechime in ... (vezi toată discuția)
A primit cineva ajutoare la iesirea la pensie din structurile mai? dagruve dagruve Va rog sa-mi raspunda cineva daca a primit,sau urmeaza sa primeasca ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate din politie in 2011conf Legii 284 Sectiunea ... (vezi toată discuția)
Politisti - salarii compensatorii si ajutoare la iesirea la pensie ionita962 ionita962 in noua lege a bugetului de stat pe 2012 nu se mentioneaza situatia (platile comensatorii si ajutoarele la iesirea la pensie) pentru militarii si politistii ... (vezi toată discuția)