avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate ancutadanaa

Activitate ancutadanaa

Multumesc pentru raspuns, va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa i-au legatura cu aceasta firma de recuperari creante si sa incerc sa fac cu ei o intelegere de plata cu toate ca mie mi se pare acest lucru o recunoastere din partea mea a datoriei ceea ce nu este cazul Si mai este un aspect la care as dori o lamurire, valoarea de pe acel card cu care s-a achizitionat un produs a fost de 600 lei , eu platind si avand chitante pe perioada de 4 ani cum poate sa fie acum datoria mai mare 7.2 ori adica 4300 lei. Simt ca inebunesc nu stiu cum sa procedez. Acesti banii nu ii am iar sa semnez cu ei o intelegere mi se pare exagerat avand in vedere valoarea.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista cadrul legal pentru prescriere datorii persoane fizice. In anul 2006 sotul meu a cumparat de la Altex cu un card ERB un produs in valoare de 600 lei. Am facut plati pana in 2010 iar acum am primit o notificare ca este dator cu suma de 4300 lei care o firma de recuperare creante. Va rog din suflet sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac mai departe. Mentionez ca sunt unic intretiator de familie, ca sotul este bolnav si nu are nici un venit si am un copil student. Sunt intr-o situatie disperata va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac. Multumesc.
Răspuns la discuția Notificare restanta intretinere
Va multumesc pentru raspuns. Nu cred ca aceasta firma a cesionat creanta, voi veda cu cine fac intelegerea amiabila dar oricum dupa intelegere doresc sa depun contestatie. Deci aceasta contestatie inteleg ca trebuie sa o depun la Asociatia de Locatari (nu suntem Asociatie de Proprietari) in cat timp legal trebuie sa primesc raspuns. Daca as vrea sa-i dau in judecata costa mult o astfel de actiune? Mentionez ca sunt unic intretinator de familie, ca am sotul bolnav cu sindrom depresiv si am un copil minor.
Am primit o notificare ref. plata restantelor la intretinere. Aceasta notificare vine de la o firma de recuperare creante si se cere plata in termen de 7 zile de la primirea notificarii a intregii sume.
Mentionez ca am o restanta dar in ultimile 6 luni am inceput sa achit regulat suma de 300 lei/luna. Intrebarea mea este cum pot sa ajung la o intelegere amiabila si cu cine trebuie sa inchei o astfel de intelegere, cu aceasta firma sau cu administratia?
De asemenea am constatat acum cateva luni ca administratorul ma incarca la consumul de apa rece, apa calda si gaze marindu-mi in acest fel intretinerea pe lunile respective. As vrea sa stiu daca pot cere acestei firme situatia prin care ei m-au notificat. Vreau sa stiu pe ce baza au facu-o. Daca au listele de plata din care sa reiasa suma datorata si daca au centralizator pe apartament care sa cuprinda cotele restante aferente fiecarei luni in parte, cu calcularea separata a penalitatilor aplicate fiecarei cote si nr de zile pentru care au fost percepute. Mentionez ca in bloc sunt mai multi restantieri si nu cred ca penalitatile au fost puse coret. Eu pot cere un control pentru aceste sume restante?
Va rog din suflet sa-mi da-ti un sfat cum sa procedez, cum sa abordez aceasta problema mai ales ca eu am inceput sa platesc lunar si vreau sa fac acest lucru in continuare. Va multumesc.