Ok, multumesc... La cat de dezamagita sunt de experienta cu indemnizatia, nu mai am incredere in legi si, mai ales, in modul de aplicare al acestora de catre functionarii romani. Asa ca voi face un efort si voi reveni la serviciu cu 1 luna inainte de a face 1 an copilul, sper ca asa scade riscul de a nu mi se aproba dosarul... Imi cer scuze pentru pesimism si apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.
Se pare insa ca a aparut la 1 februarie 2012 aceasta HG 57/2012 din care eu inteleg ca ar trebui sa se revina la serviciu cu 3 luni inainte sa implineasca 1 an copilul pentru a primi acel stimulent de 1 ISR (500 ron)... Am inteles eu corect?...
Am inteles. Ar trebui sa spuna cineva si functionarilor de la Agentia de prestatii sociale ca fac un abuz in acest caz. Eu o voi face cu siguranta, dar pana obtii (daca obtii) castig de cauza intr-o astfel de problema trec luni bune, asa ca voi face eforturi ca sa revin la serviciu cu 1 luna inainte sa implineasca fetita 1 an si sa nu am de-a face cu modul abuziv de a aplica legea care se practica in aceasta institutie.
De altfel, aceeasi institutie mi-a calculat gresit (in minus cu aproape o treime din valoarea totala) indemnizatia de crestere a copilului. Tot dumneavoastra (freelis) m-ati sfatuit sa insist cu contestarea valorii indemnizatiei. Am contestat-o la aceasta institutie, mi s-a raspuns ca nu am dreptate, am solicitat decizia de stabilire a indemnizatiei, am contestat-o si pe aceasta si s-a solutionat in favoarea mea prin Legea contenciosului administrativ, dupa aproape 7 luni... Asa ca...
Se pare ca exista o modificare a OUG 124/2011 emisa zilele trecute care ar cuprinde aceasta informatie. Asa mi s-a spus de la Agentia de Prestatii Sociale, cand am sunat din nou... Nu gasesc insa textul acestei modificari...
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca s-a modificat legea conform careia mamele care au optat pentru CCC de 1 an si revin la serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an primesc un stimulent lunar de 500 ron pana face copilul 2 ani. Fetita mea face 1 an pe 10 aprilie 2012 si vreau sa revin la serviciu cu cateva zile inainte. De la Agentia de prestatii sociale mi s-a spus ca sistemul informatic nu permite sistarea platii indemnizatiei decat cu minim 31 de zile inainte sa faca copilul 1 an, prin urmare ar trebui sa revin la serviciu cu 1 luna inainte de a face copilul 1 an. De asemenea, mi s-a spus tot de acolo ca nu exista nicio norma scrisa care sa prevada acest lucru, este o regula interna pentru a evita riscul ca mamele care cer sistarea indemnizatiei sa nu primeasca si indemnizatie si salariu simultan... Multumesc.
Buna ziua,
Am primit indemnizatia de crestere a copilului si nu este calculata corect. Voi depune cerere de recalculare, dar va rog sa imi confirmati si dumneavoastra ca este corect algoritmul meu.
Am nascut pe 10 aprilie 2011, la calculul indemnizatiei mi se ia in calcul perioada mai 2010 - aprilie 2011. Am venituri din cartea de munca si din drepturi de autor. Problema apare legat de veniturile din drepturi de autor din 2010.
La dosarul de indemnizatie, am depus adeverinta de venit de la fisc din care reiese ca in 2010 am avut venit brut de 27 262 RON (pt care s-a platit impozit 4 362 ron) + adeverinta eliberata de angajator din care reiese ca in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2010 am avut venit brut de 27 262 ron (cu impozit 4 362 ron).
Institutia care calculeaza indemnizatia mi-a luat venitul de 27 262 ron, l-a impartit la 6 luni si mi-a pus cate 3 817 ron pentru mai si tot atat pentru iunie 2010.
Insa - eu am castigat alte sume pe mai si iunie 2010, conform contractelor: 2 080 ron pe mai si 12 500 ron pe iunie.
Cand voi cere recalcularea voi aduce in completare adeverinta de la angajatorul cu care am avut contractele de drepturi de autor pe 2010 din care va reiesi venitul meu pe fiecare luna din 2010. Astfel, se va vedea de unde provin cei 27 262 ron brut si ca nu este OK sa ii imparta la 6 luni pentru ca din cele 6 luni mie imi intra la calculul indemnizatiei doar doua luni (mai si iunie 2010), restul fiind in afara perioadei luate in calcul. Practic, in realitate eu am avut:
Ianuarie 2010 - 2 080 RON net
Februarie 2010 - 2 080 RON net
Martie 2010 - 2 080 RON net
Aprilie 2010 - 2 080 RON net
Mai 2010 - 2 080 RON net
Iunie 2010 - 12 500 RON net
Iulie - decembrie 2010 - nu am avut venituri din drepturi de autor
Total 2010: 22 900 RON net adica 27 262 RON brut.
In speranta ca am reusit sa ma fac inteleasa, va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra.
Multumesc anticipat.